avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general protocol sau 2 % cheltuieli sociale?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

protocol sau 2 % cheltuieli sociale?

de 8 martie angajatele au fost duse la restaurant in loc sa primeasca prima, am factura si anexa cu angajatele care au participat, pot s-o inregistrez pe cei 2% cheltuieli sociale ?
Cel mai recent răspuns: ContSters75906 , utilizator 12:02, 23 Noiembrie 2010
nu va inteleg aluzia asi fi dorit un raspuns mai la obiect, credeti ca nu este corect sa intregistrez pe protocol factura cu tot cu tva si ce depaseste 2% 623 sa-l consider nedeductibil?
Ma refeream la o cheltuiala cu protocolul care ar putea fi suspecta.
articolul 21 alin (3) lit c. cu privire la 2 % cheltuieli sociale contine un cuvant magic "cu prioritate" ceea ce inseamna ca deductibilitatea nu trebuie sa se limiteze doar la acele cheltuieli exemplificate de legiuitor ci doar ca acele cheltuieli vor fi incadrate primele in cele 2 %.

Pentru a distinge intre cheltuieli sociale si protocol trebuie analizat efectul social de ajutorare la nevoie aparut in urma acordarii. In nici un caz o masa la restaurant nu are caracter social dar un iaurt cu paine acordat dimineata angajatilor poate fi social in opinia mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare nastere Ana M Eliade Ana M Eliade Sunt considerate venituri salariale si impozitate ca atare ajutoarele de nastere acordate conform art 51 lit c din CCM? (vezi toată discuția)
Contributii pentru cadou in bani Anamuresana Anamuresana Cadoul in bani acordat (din cheltuieli sociale 2% calculat la fondul de salarii) de angajator unui salariat, in valoare neta de 200 lei este impozabil? ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile? malena66 malena66 Va rog, daca se poate sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. In ce articol al codului fiscal pot sa incadrez cheltuielile cu masa calda a salariatilor ... (vezi toată discuția)