1. rudele şi afinii pînă la gradul al treilea inclusiv;
2. soţul, chiar despărţit;
3. interzişii şi cei declaraţi de lege incapabili de a mărturisi;
4.cei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă;
(2)Părţile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori şi persoanele prevăzute la alin. (1) pct. 1 şi 2.
Deci daca partile cad de acord, martorul poate depune marturie. Aceste acorduri se dau de obicei cand si reclamanta are un martor tot cu dgrad de rudenie, sau cand nu are nimic de ascuns.
Eu chiar nu am nimic de ascuns , nu am avut martori grade de rudenie , iar martorii piritei au spus ca nu sunt rude . Am aflat ulterior . Deci poate depune in cazul relatat mai sus ??
Nu ar fi trebuit sa depune marturie daca nu s-a pus in dicutie aprobarea martorului avand in vedere ca este ruda. Faceti dovada ca martorul si parata sunt rude si declaratia poate fi anulata.
Martori=afini
cazandetuica
Va rog un sfat, intr-un proces pe pretentii, cumnatul meu a fost refuzat ca martor, motivand ca e ruda, intrucat si mama lui,mama cumnatului era martora, o pot ... (vezi toată discuția)
Afini
cazandetuica
Intr-un proces civil, pretentii, sotul surorii paratului poate fi martor? Este la latitudinea judecatorului de a accepta acest martor sau prin lege, nu se ... (vezi toată discuția)