avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termenul de suspendare a CIM in Decizia pentru CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termenul de suspendare a CIM in Decizia pentru CCC

Buna ziua,
Potrivit art. 11 din OUG 111/2010, actualizata, si HG 52/2011, actualizata, tatal are dreptul sa solicite intrarea in concediul de crestere copil pentru cel putin 1 luna din perioada totala pentru care s-a optat.

In cazul in care acesta nu solicita concediul de cel putin 1 luna pentru cresterea copilului mama va primi indemnizatia 1an si 11 luni in cazul in care solicita CCC pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Intrebarea este? in Decizia de suspendare a CIM pentru CCC pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului termenul de suspendare care va fi trecut? 2ani sau 1 an si 11 luni?
Va multumesc,

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:18, 26 Iunie 2013
1 an si 11 luni. modificare a fost facuta pritr-o directiva europeana tradusa gresit in 2012 in romania
1. Decizia de suspendare a CIM se face conform cererii de suspendarea a CIM pentru a intra in CCC (pana la varsta copilului de 1 an sau 2 ani).

2. In momentul in care celalalt parinte solicita CCC pentru cel putin o luna inceteaza suspendarea CCC pe acea perioada si apoi persoana poate reintra in CCC pana la terminarea acestuia.

3. Celalalt parinte poate solicita cel putin o luna de CCC oricand, nu trebuie neaparat sa o faca in ultima luna de CCC.
arrt.25 din OUG nr.111/2010 prevede :
(1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum şi concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
..

Asadar, perioada de suspendare a c.i.m. se stabileste de comun acord intre angajatoir si salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului - tatal este obligat sa intre in ccc pe o perioada de cel putin o luna? gordius gordius Fiica mea incepand cu 4 febr.2012 este in concediu pt.cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului . Conf.art.11 sotul ei, care ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului - tata cfilip20 cfilip20 Buna ziua. Din Art. 11 OUG 111/2010 am inteles ca tata are dreptul la o luna de CCC, nu este obligatoriu, dar chiar daca nu isi ia aceasta luna de concediu, ... (vezi toată discuția)
Neclaritati oug 111/2010 CristinaM31 CristinaM31 In situatia in care am ales concediu fara plata pana la implinirea varstei de 2ani ai copilului (primul an am solicitat concediu pentru crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)