avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru cresterea copilului - tatal este ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru cresterea copilului - tatal este obligat sa intre in CCC pe o perioada de cel putin o luna?

Fiica mea incepand cu 4 febr.2012 este in concediu pt.cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului .
Conf.art.11 sotul ei, care indeplineste si el conditiile de acordare a conc.pt.cr.copilului este obligat, ca pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului sa intre pe o perioada de cel putin 1 luna in conc.pt.cr.copilului?

Ce se intelege exact prin " pe baza netransferabila"?
Rog sa ma lamureasca cineva in legatura cu acest art.11.

OUG 111/2010

Art. 11
(1) Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la art. 8 alin. (1) si (2), pe baza netransferabila, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.

Va multumesc !!!
1. Art.11 din OUG 111/2010 se aplica persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 martie 2012, asa cum scrie si in continutul lui.

2. Fiica dvs. a nascut mai inainte deci nu i se aplica acest articol.

Va multumesc pentru raspun, dar i-mi screti va rog , in textul actului normativ unde este preconizat data de 01 martie 2012, pentru ca eu nu reusesc sa dau de ea!

Inca o data multumiri!
Art. 11 din OUG nr.124/2010
Dreptul la concediul pentru creşterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acordă pe bază netransferabilă persoanelor ai căror copii se nasc începând cu data de 1 martie 2012, precum şi celor aflate în situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2), începând cu această dată, în situaţia în care ambele persoane din familia respectivă îndeplinesc condiţiile de acordare a acestuia, după cum urmează:
a) cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia
dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) în situaţia în care persoana prevăzută la lit. a) nu solicită dreptul la concediul care îi revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu în locul acesteia.

Articolul a fost modificat de Ordonanţă de urgenţă nr. 124/2011 - pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială din 27 decembrie 2011, M. Of. nr.938/2011
Pentru luna respectiva in care tatal trebuie sa stea cu copilul o sa trebuiasca un alt dosar depus la primarie pt indemnizatie? si la fel nici el nu trebuie sa aiba nici o datorie la stat? multumesc
Raspunsul este afirmativ la ambele intrebari ale dvs.

Alte discuții în legătură

Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)
Cic si stimulent insertie Bianca_Szel Bianca_Szel Am urmarit subiectele si discutiile legate de CIC si stimulentul de insertie pe acest forum si am o nelamurire. Am o nelamurire. Atunci cand cineva opteaza pt ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Loredana_84 Loredana_84 In situatia in care o salariata se intoarce mai repede din CCC - cu 5 luni inainte ca si copilul sau sa implineasca 1 an (mentionez ca s-a optat pt CCC 1 an), ... (vezi toată discuția)