kyrakyra_65 a scris:
Poate sa va dezmosteneasca pt cei 10/16 % care e partea ei. Poate sa o lase fratelui dumneavoastra ! De ce copii vor sa isi declare parintii nebuni ca sa le ia bunurile pt care au muncit o viata intreaga ? De ce nu isi fac si ei casa lor si aiba rate cum au avut si parintii ? Sa stea in casa facuta de ei si sa isi mosteneasca parintii cand mor ? Greseala e a parintilor ca i-au primit in casa lor si dupa ce s-au casatorit si nu i-au trimis in chirie . Au vrut sa nu isi dea banii pe chirii si acum ajung sa fie declarati nebuni ! Parintii mei au facut nu stiu ce acte si se vor mostenii unul pe altul cand unul va deceda , iar noi il vom mosteni pe cel care va deceda ultimul . Asa se evita astfel de cazuri ! Iar noi copii avem toti rate la banci pe cate 20 de ani pt casele noastre si nu stam cu ei sa ne certam!
Nu poate fi dezmostenit decat prin vanzarea imobilului. Dar pana nu se face iesirea din indiviziune nu se poate vinde. Donatia poate fi atacata pentru partea rezarvatara. Si contractul de vanzare-cumparare si actul de donatie poate fi atacat pe motiv medical.
Potrivit legislatiei, când notarul public are îndoieli asupra deplinătăţii facultăţilor mintale ale vreuneia dintre părţi, procedează la autentificare numai dacă un medic specialist atestă în scris că partea poate să-şi exprime în mod valabil consimţământul în momentul încheierii actului. De regula, acest lucru se face obligatoriu cu persoanele in varsta .
Si actele intre soti pot fi atacate de catre mostenitori.
La noi - suntem 6 frati - parintii n-au facut nici un act intre ei, dar s-au mostenit faptic. Din nefericire nu mai traieste nici unul. Noi ne-am impartit mostenirea amiabil si fara a face cheltuiei cu cadastrarea., deoarece am mers pe imobile separate, chiar daca valoarea a fost putin diferita. Si avem teren destul, padure, casa cu gradina. Dar la noi legatura frateasca e mai puternica decat o diferenta de valoare a unui imobil.