In urma unor neintelegeri cu sotia am hotarat sa pun punct casatoriei,n-am bagat div inca numai k am fost instiintat printr.un plic de la un birou de mediator k intr-o anume data tre sa ma prezint la o " sedinta de informare asupra partajelor institutiei medierii ,aceasta sedinta are k obiectiv divortul dintre mine si ea,in cazul in care nu se va rezolva litigiul pe calea medierii acesta va fi solutionat prin instantele de judecata."cam asa ceva scrie acolo.Ce vrea doamna de fapt??? divort sau impacare??? sa ma lamureasca cineva cum e si cu medierea asta...nu se mai numeste BIROU NOTARIAL??? div la notar am auzit???astept rasp dvs
Divortul il puteti face la notar sau instanta. La notar se poate divorta pe cale amiabila chiar daca din casatorie rezulta si copii minori. La mediator nu se poate divorta. Daca v a invitat la o sedinta de mediere mergeti si vedeti despre ce este vorba insa tot la notar sau la instanta veti ajunge atat pentru divort cat si pentru partaj.
Sedinta de mediere va va costa in plus fata de celelalte cheltuieli fie la notar sau la instanta. ;)
V-a chemat la mediator pt ca reclamantul e obligat sa se prezinte ca o sedinta de informare pana sa se adreseze instantei. Daca va prezentati si ajungeti la un acord privind divortul, acordul se prezinta instantei pt a pronunta o hotarare de expedient.
Aveti copii minori ?
sarut mana multumesc pentru informatie....si daca nu ma prezint ce? pentru ce sa merg la medierii direct la divort,daca nu semnez hartia de divort n-are nici un rost.
multumesc 1
Buna-credinta spune sa va prezentati. Nu pierdeti nimic, ba din contra, nu va enervati sotia care, suparata ca n-a avut noroc si a platit mediatorul degeaba, se poate suci si sa nu se mai inteleaga cu dv.
Partaj divort
doru6
Am o casa mostenita impreuna cu sora mea de la parintii nostri. Impreuna cu sotul avem un apartament in proprietate comuna.
Am dori ca in urma divortului eu ... (vezi toată discuția)