avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate comuna sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate comuna sau nu?

daca primesc de la parintii mei un teren va avea drept de proprietate asupra lui si sotul meu?cum sa procedez ca sa fie facute actele in asa fel incat el sa nu aiba drept de proprietate asupra acestui teren?motivele mele sunt destul de serioase,nu e rea-vointa.
Nu , acest teren nu va fi supus partajarii.
Pentru ca acest teren sa nu fie bun comun, nu trebuie sa incheiati contract de vanzare-cumparare, indicat este contractul de donatie.
Contractul de donatie , in care sa se mentioneze clar ca doneaza acel teren doar fiicei lor.
va multumesc mult pentru raspuns,dar as mai avea o intrebare:in cazul in care as vinde jumatate din acest teren si cu banii obtinuti as construi pe jumatatea ramasa o casa cum ar sta lucrurile?ce drept ar avea el?
ca sa vindeti acest teren ar trebui mai intai sa fiti proprietara! deci terenul achizitionat devine bun comun, urmand ca acest bun comun sa dispuneti de el sau sa vindeti cum spuneti, iar casa edificata pe jumatate din teren este bun comun; cu drepturi egale pentru ambii soti!

Alte discuții în legătură

Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)
Donatie essteffan essteffan Buna ziua, In primul rand o sa multumesc anticipat tuturor celor care raspund la aceasta solicitare. Sotia mea a primit de la parinti o bucata de pamand ... (vezi toată discuția)
Donatie in timpul casatoriei- regim juridic ContSters341205 ContSters341205 eu si sotul meu ne-am construit casa pe pamantul donat de tatal sotului ,donatie facuta in timpul casatoriei noastre.la un eventual partaj ma va afecta lucrul ... (vezi toată discuția)