Buna ziua,
In data de 22.11.2008 am acrosat o doamna in stare de ebrietate pe trecerea de pietoni!!! Nu sa intamplat nimic grav , am primit o amenda si suspendarea dreptului de conducere pe termen de 60 de zile. Mi s-a comunicat faptul ca daca dau examnem atunci mi se reduce termenul de suspendare cu 30 de zile si daca nu dau acest examen dupa terminarea celor 60 de zile pot recupera permisul de conduce!!! Permisul mi la-u supendat pe perioada 08.12.2008---5.02.2009.
Nu am dat examenul si am asteptat cele 60 de zile. Am mers la politia rutiera sa imi recuperez permisul . Domnul de la ghiseu mi-a spus ca din cauza ca nu am dat examen si nu l-am promovat mi se prelugeste suspendarea cu inca 30 de zile .
Eu l-am rugar frumos sa imi calculeze cand pot sa imi restituez permisul , atunci . El mi-a communicat ca in data de 06.02.2009.
In ziua de 06.02.2009 eu nu am fost sa imi recuperez permisul fiindca eram la servici si nu am ajuns la ora programului de lucru al politiei rutiere.
In seara de 06.02.2009 am fost oprit de un organ de politie rutiera pentru ca am depasit viteza lega admisa.Mi-au cerut actele eu li-am prezentat inafara de permis.
Mi-a fost verificat permisul de conducere si s-a dovedit ca eu inca aveam permisul de conducere suspendat inca pana la data de 09.02.2009.
Mi s-a intocmit un dosar cu declarati!!!!!
Va rog frumos sa ma ajutati ca nu stiu ce e de facut......este primul caz de acest gen
Trebuie sa imi agajez un avocat ????Raman cu cazier ???? Voi fi urmarit penal??? sau ce o sa mi se intample????
Dansii care ma-u prins cu permisul suspendat au spus ca e o infractiune minora si ca nu e ceva grav !!! Scap cu o amenda administrativa si cu prelungirea termenului de suspendare , dar eu nu am incredere in ei ...
Va rog sa ma ajutati
Imi puteti explica mai pe larg va rog ce mi se va intampla ??? sau ce urmeaza??? trebuie sa imi angajez un avocat ??? voi ramane cu dosar penal ???? cu cazier ???
Se vor efectua acte de cercetare, se va proceda la luarea de declaratii, se vot audia martori pt a se stabili in concret cum a fost savarista fapta.
Daca se va dispune trimiterea in judecata , poate fi aplicata o pedeapsa penala , care conduce catre o mentiune in cazier .
Dar exista si posibilitatea amenzii administrative, asa cum am mentionat mai sus.
indicat ar fi sa fiti asistat de avocat.
succes
va multumesc pentru ajutor !!! Doar o singura intrebare mai am . Dupa experienta dumneavoastra , ce sanse am de a scapa doar cu o amenda administrativa , luand in considerare ca sunt la prima abatere , nu am avut antecedente si voi coopera cu organele juridice al politiei >????
si inca un lucru eu nu am posibilitatea de ami angaja un avocat !!!! ce mi se poate intampla???? voi putea scapa doar cu o amenda administrativa???
Astazi am stat de vorba cu un organ de politie rutiera destpre ce mi s-a intamplat ei mi-au spus ca voi primi o amenda penala intre 500 si 1000 de ron si voi ramane cu o mentiune in cazier!!!!
Dupa ce am vorbit cu dansi am plecat la sediul politiei rutiere si am intrebat de la ghiseu in cazul meu ce o sa mi se intample. Dansul mi-a raspuns in felul urmator :
" - Daca sunteti la prima abatere de acest gen veti primi o amenda administrativa in valoare de 300 si 500 de RON plus suspendare pe termen de 90 de zile si daca nu va prezentati la exam vi se va prelungi suspendarea cu inca 30 de zile si ramaneti fara dosar penal si mentiune in cazier."
Nu mai stiu ce sa cred sau la ce sa ma astept va rog frumos lamuriti-ma !!!!!