avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor de somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor de somaj?

Buna seara,
Va scriu aceste randuri cu speranta ca puteti sa ma ajutati in urmatoarea situatie.
Am nascut in data de 31.12.2011 inainte sa intru in prenatal am discutat la firma ca voi intoarce cand fetitea mea va implini un an (lucru pe care nu am scris pe hartie numai intre mine si sefi mei am discutat). Anul trecut in septembrie 2012 m-au chemat si mi-au zis ca nu ma mai vor inapoi si sa aleg concediu de cresterea copilului fara plata pana la doi ani. Eu am refuzat si am zis ca nu vreau sa-mi gaseasca o alta solutie. In decembrie au zis ca pot sa ma intorc da nu la locul unde am fost, trebuia sa inlocuiesc pe secretara si ca ma iau numai pentru sase luni, si in acest timp sa gasesc alt job. Eu ma uitam dar nu am insistat tare sa gasesc loc de muncaca ma gandeam ca se vor linisti lucrurile si ca o sa- mi gaseasca ceva de lucru, fapt care nu s-a intamplat pentru ca uni dintre director nu eram simpatica ca nu merceam si nu "lingeam ..."scuzati-ma pentru expresie dar altcumva nu am cum sa spun. Intre timp s-a eliberat postul de secretara dar nici nu au propus ca o alternativa pentru mine, cu totul ca promiteau cand m-am intors ca daca se elibereaza ceva o sa ma puna acolo. Acuma a trecut cele sase luni si m-a chemat directoarea de la resurse umane ca sa-mi scriu demisia ei o sa-mi deie doua salari, ca daca nu o sa ma repartizeze la Sibiu sau la Iasi unde are firma puncte de lucru. Ca ei nu vor sa ma deie afara, ca este complicat si sa ma descurc eu pe ei nu intereseaza. Pentru mine era solutia sa ma deie ei efara ca sa pot sa intru in somaj, ca macar pentru 9 luni aveam venit, iar sutul putea sa ceara stimulentul cea ce primeam pana acuma eu. Va rog sa ma ajutati ce si cum sa fac? Ca nu mai stiu, daca accept sa dau eu demisia fetita nu are inca doi ani am sa patesc eu, poate sa ma repatriezesi pe cat timp ce se intampla daca nu accept? Ce soluti ar mai fi sa lupt sa ma deie in somaj? Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: IGHI , utilizator 09:33, 27 Iunie 2013
Pe de-o parte v-au anuntat din timp ca in 6 luni sa va gasiti un alt job ( ca d-voastra v-ati gandit ca in timp se pot razgandi nu e vina lor ) . Daca va dati demisia nu beneficiati de somaj , iar in ceea ce priveste 'repartizarea' d-voastra la un alt punct de lucru, intr-un alt oras, trebuie sa stiti ca locul muncii nu poate fi modificat decat prin acordul partilor DAR legal angajatorul va poate delega pt. cel mult 60 zile calendaristice intr-un an iar d-voastra nu sunteti in masura sa refuzati delegarea, in caz de refuz angajatorul poate dispune sanctionarea disciplinara.

Codul Muncii Legea 53/2003 :
Art. 41
(1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor.
(2) Cu titlu de exceptie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai în cazurile si în conditiile prevazute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) conditiile de munca;
e) salariul;
f) timpul de munca si timpul de odihna.
Art. 42
(1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegarea sau detasarea salariatului într-un alt loc de munca decât cel prevazut în contractul individual de munca.
(2) Pe durata delegarii, respectiv a detasarii, salariatul îsi pastreaza functia si toate celelalte drepturi prevazute în contractul individual de munca.

Art. 43
Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu în afara locului sau de munca.

Art. 44
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile si se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.

(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice în 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, în conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare pe alt post aurelian55 aurelian55 buna ziua !!! lucrez intr-o firma pe perioada determinata si cam de o luna un coleg a suferit un accident si este un post liber.angajatorul ma obliga sa ... (vezi toată discuția)
Deplasare in delegatie arakys arakys Buna ziua! Conform legii, cate zile lucratoare dintr-o luna, angajatul poate fi trimis in delegatie ? Multumesac anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli cu deplasarea si cazarea coana mare coana mare Am un agent de vanzari la Cluj, l-am chemat la o sedinta la sediul social in Ploiesti, am dreptul sa-i decontez aceste cheltuieli ??? (vezi toată discuția)