Care sunt șansele sa pot recupera salariile restante dacă un club de fotbal se desfiinteaza, el fiind in totalitate susținut de primăria orașului, fiind singurul investitor? Poate fi tras la răspundere președintele clubului(administratorul) sau trebuie data primăria in judecată?
Multumesc!
Neplata drepturilor salariale poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social
In sesizare se va specifica datele de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajator in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata salariului, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimentare, neacordarea reapausului saptamanal etc.
ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator sa plateasca salariile restante.
- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia arei domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa plateasca drepturile salariale. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Calitate aprocesuala pasiva o are Clubul sportiv si nu primaria. Asadar, chemati in judecata Clubul sportiv.
Daca intra in insolventa , atunci va fi foarte greu de obtinut drepturile salariale.
Neplata salariu
dey_23
Buna ziua,ma confrunt cu urmatoarea problema :lucrez la o firma de paza cu sediul in Bucuresti si punctul de lucru unde imi desfasor activitatea este in ... (vezi toată discuția)
Salarii restante
RoxanaaS
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. O cunostinta este angajata la o firma de cca. 3 ani, iar de aproximativ un an i s-a dat salariul o data ... (vezi toată discuția)