avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Clienti neincasati PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Clienti neincasati PFA

Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati cum procedez in cazul unui pfa platitor de tva care are de incasat 2 facturi de la 2 clienti care au intrat in insolventa.Cum procedez cu facturile emise?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: contawest , utilizator 08:31, 28 Iunie 2013
In calitate de creditori,trebuia sa fiti notificati de catre administratorii judiciari,desemnati de catre instanta in baza Legii 85/2006 privind procedura insolventei,de deschiderea procedurii generale de insolventa a celor 2 clienti .In acest sens trebuia sa procedati la inscrierea la masa credala a acestora,prin depunerea cererii de admitere a creantei in termenul stabilit. Dupa aceasta,asteptati hotararile instantei.
Dar daca nu m-am inscris la masa credala cum pot sa-mi sting aceasta creanta la pfa
Va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa client mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna dimineata! va rog daca se poate sa ma indrumati cu privire la pasii de urmat in cazul in care un client ne anunta neoficial (printr-un sms trimis ... (vezi toată discuția)
Clienti in lichidare-facturi neincasate nico75 nico75 Buna ziua, Firma la care lucrez are de incasat facturi de la clienti care se alfa in lichidare, reorganizare, mai exact sunt sub incidenta legii 85/2006. In ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta de la o firma in insolventa biti biti S. C. are de recuperat de la un client rau platnic din luna octombrie 2008 c/v prestari servicii ; in luna noiembrie 2010 am deschis actiune de judecata ... (vezi toată discuția)