avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Spray paralizant, vatamare corporala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Spray paralizant, vatamare corporala?

buna am si eu niste intrebari. un amic de-al meu a fost "suflat" cu spray paralizant de un alt prieten aflat sub influenta alcoolului fara a fi provocat.fapta fiind vazuta de aproape de 5martori. prietenul vatamat a depus plangere la politie. acest act constituie vatamare corporala?constituie infractiune se pedepseste cu inchisoara cu suspendare?. cel vatamat are si intentia sa ceara despagubiri, e posibil?. se va da amenda cand cel care a folosit sprayul va fi chemat la politie?
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2013
pampam00, utilizator
Cel mai recent răspuns: krime777 , utilizator 14:28, 1 Iulie 2013
Spray paralizant este interzis, exceptie fac cei ce apara institutii bancare si de securitate nationala,persoanele fizice nu au voie.
Daca esti prins ca detii, dar nu l-ai folosit ti se confisca dar nu primesti amenda
Daca a fost folosit fara respectarea cadrului legal,se aplica amenda ,chiar si in legitima aparare,
Incadrarea faptei poate fi dispusa de autoritatea in drept,in raport de circumstantele producerii evenimentului,
Unde este prevazuta interzicerea spray-urilor paralizante ? Dar cele lacrimogene ? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spray autoaparare piper aby12 aby12 Buna ziua, doresc sa stiu daca spray-ul de autoaparare pe baza de piper tb declarat la Politie pt a-l putea detine? Daca mi se acorda dreptul de a-l detine, ... (vezi toată discuția)
Autoaparare antoneugen antoneugen este legal sa porti la tine un sprai lacrimogen si sal folosesti numai pentru autoaparare. (vezi toată discuția)
Sprayul paralizant sau cu piper. Sonji Sonji Oricine poate detine un spray paralizant/piper? sau trebuie indeplinite anumite conditii?? Se foloseste in caz de autoaparare.Dar sunt folosite de multi ... (vezi toată discuția)