buna am si eu niste intrebari. un amic de-al meu a fost "suflat" cu spray paralizant de un alt prieten aflat sub influenta alcoolului fara a fi provocat.fapta fiind vazuta de aproape de 5martori. prietenul vatamat a depus plangere la politie. acest act constituie vatamare corporala?constituie infractiune se pedepseste cu inchisoara cu suspendare?. cel vatamat are si intentia sa ceara despagubiri, e posibil?. se va da amenda cand cel care a folosit sprayul va fi chemat la politie?
Spray paralizant este interzis, exceptie fac cei ce apara institutii bancare si de securitate nationala,persoanele fizice nu au voie.
Daca esti prins ca detii, dar nu l-ai folosit ti se confisca dar nu primesti amenda
Daca a fost folosit fara respectarea cadrului legal,se aplica amenda ,chiar si in legitima aparare,
Incadrarea faptei poate fi dispusa de autoritatea in drept,in raport de circumstantele producerii evenimentului,
Spray autoaparare piper
aby12
Buna ziua, doresc sa stiu daca spray-ul de autoaparare pe baza de piper tb declarat la Politie pt a-l putea detine? Daca mi se acorda dreptul de a-l detine, ... (vezi toată discuția)