avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donare parte din apatament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donare parte din apatament

Buna ziua,
Am un apartament ramas in proprietate dupa partaj! De cativa ani traiesc si locuiesc cu o persoana si as dori sa-i fac parte la acest apartament! Mentionez ca am un copil care a ramas la mama in urma divortului! Daca ii fac donatie sau mostenire persoanei cu care traiesc (nu suntem casatoriti), mai poate fi atacat de catre fica?
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 15:14, 27 Iunie 2013
Ambele acte pot fi atacate.... testamentul mai usor decat donatia daca incalca rezerva succesorala.
Poate va ganditi la un contract de vanzare cumparare.... este mai sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va supun atenției următoarea speta: soțul a divorțat de soție ... gabibotea gabibotea Va supun atenției următoarea speta: Soțul a divorțat de soție cu care are un copil major. Împreună au un apartament. Nu s a făcut partajul. Copilul a ... (vezi toată discuția)
Donatie calin felicia calin felicia Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)
Mostenire ale2012 ale2012 buna dimineata.as avea si eu o intrebare dar intai sa povestesc miezul problemei.eu sunt casatorita am casa mea in care locuiesc cu sotul si fata de 5 ani dar ... (vezi toată discuția)