avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cod penal

buna ziua.am si eu o nelamurire,nu stiu care este diferenta intre codul penal si codul de procedura penala.va rog daca imi puteti explica,si daca ma puteti ajuta cu un eventual link pt a-l descarca.

va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mariuscarabus , utilizator 17:34, 27 Iunie 2013

Codul penal cuprinde norme de drept penal , generale şi speciale ale dreptului penal şi enumeră faptele care constituie infracţiuni şi pedepsele prevăzute pentru fiecare infracţiune în parte.

[ link extern ]

Codul de procedură penală cuprinde norme care reglementează desfăşurarea procesului penal.Procesul penal se desfăşoară în mai multe faze şi etape, începând cu faza urmăririi penale şi terminându-se cu punerea în executare a hotărârii penale de condamanre.

[ link extern ]

Prevederile din cele 2 coduri au mai suferit unele modificări, astfel că va trebui , pentru a avea o imagine clară , să vedeţi şi variantele actualizate.

multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)
Codul penal-nerecunoscut fapta michy michy mai am o nelamurire in ce priveste noul cod penal pentru cei condamnati definitiv si nu siau recunscut fapta este in curs vreo lege si pentru ei se va reduce ... (vezi toată discuția)