avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Dubla impunere CAS pt. cetatean cu domiciliu in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Dubla impunere CAS pt. cetatean cu domiciliu in strainatate

Buna ziua! Locuiesc de peste doi ani in Germania si sunt asigurata prin sotul meu, care este german. Am deci domiciliu stabil aici (nu mai carte de identitate, am doar pasaport). La adresa din Romania mi-a sosit somatie de la C.A.Sanatate. cum ca sa le platesc din urma contributiile, pentru ca am venituri din dobanzi (am inca un cont bancar in Ro, cu o suma modica, lasat pentru a fi autonoma dpdv financiar cand vizitez Ro). Pana a pleca in Germania am platit la zi totul. Apoi am platit in Germania asigurarea de sanatate la AOK iar din momentul casatoriei a platit sotul. E drept ca nu i-am anuntat pe cei de la CAS cum ca platesc in alta parte, dar acum ce sa fac? Ar trebui sa platesc in termen de 30 de zile, ca altfel ma executa silit. Precizez ca nu am beneficiat de servicii medicale in Ro in toata aceasta perioada. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
Felix19, utilizator
Cel mai recent răspuns: sandro , utilizator 14:41, 8 Mai 2014
Chiar daca nu ati beneficiat de servicii medicale in Romania,contributia de asigurari sociale de sanatate se datoreaza si de catre persoanele care realizeaza venituri din investitii(inclusiv din dobanzi bancare). Aceste prevederi sunt cuprinse in art.296^27 din Codul fiscal.
Depinde unde plateste doamna impozitele. Cu siguranta e inregistrata la primaria localitatii unde locuieste, avand anmeldung acolo si locuind mai mult de 185 de zile pe an plateste impozitele in Germania, iar o persoana nu poate fi taxata de doua ori. Din cate vad pe site-ul Ministerului de Finante, contributia la sanatate e considerata taxa:

[ link extern ]

in aceste conditii daca deja plateste in Germania, nu trebuie sa mai plateasca in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie de sanatate alina_1987 alina_1987 Buna seara. Am si eu o nelamurire. In 2013 mi-am pierdut serviciul, si intre timp nu am reusit sa imi gasesc in alta parte. Recent am aflat de la medicul de ... (vezi toată discuția)
Impozitare pensii din strainatate lacy-macy lacy-macy Sunt beneficiara unei pensii de vaduva din Germania si m-am stabilit din nou in Ro. si acum am primit somatie de la anaf sa ma prezint cu venitul realizat in ... (vezi toată discuția)
Cass pt venituri dividende geneva geneva CASS-ul unde se plateste pt venituri ridicate din dividende de la SIF? Pe ce baza, cu ce documente? Multumesc (vezi toată discuția)