avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj - explicatii procedura
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj - explicatii procedura

Buna ziua. As dori niste sfaturi, daca se poate, in urmatoarea speta: dupa o casnicie de 7 ani a rezultat un minor pe care, il urma divortului din decembrie 2012, il am in custodie exclusiva si o casa pe care urmeaza sa o impartim in urma procesului de partaj intentat de mine in luna mai 2013. Am apelat la acelasi avocat pe care l-am avut si in procesul de divort, insa lucrurile nu merg asa lin ca in primul proces - si nici nu am inceput!. In sensul ca, dupa ce mi-a solicitat onorariul fix inainte de a depune actele pt dosarul de partaj, sub pretextul ca trebuiesc la dosar toate chitantele de onorariu, pt a putea fi recuperata suma la final de la fostul sot -asta fiind procedura noua in codul civil?!?, lucrurile se lungesc, nefiind la momentul actual (dupa aproape 2 luni!) trimisa nici macar citatia fostului sot prin care i se face cunoscut faptul ca doresc partaj.....Intrebarea mea e urmatoarea: acesta este "cursul" firesc al unui proces de partaj in noul cod de procedura si nu pot "urgenta" in nici un fel sau e doar o amanare intentionata din partea avocatei, poate avand prea multe dosare pe rol? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:30, 28 Iunie 2013
Daca actiunea este depusa in luna mai 2013, atunci nu s-a stabilit inca primul termen de judecata in sedinta publica.
Dosarul parcurge in acest moment faza administrativa, in sensul ca - daca actiunea dvs este completa (daca ea a fost depusa si are numar de dosar pe net si nu ati primit nicio comunicare din partea instantei sa mai depuneti ceva acte) atunci se comunica paratului pt a face intampinare (deci actiunea ar fi trebuit sa o primeasca pana acum). Dupa ce paratul depune intampinare sau trec cele 25 de zile, aceasta fie vi se comunica dvs fie se fixeaza termen in sedinta publica.
Intr-adevar am primit comunicare din partea instantei pt a completa dosarul (pe care le-am completat acum aprox 10 zile) insa nu s-a trimis fostului sot inca nici o citatie, pt a depune si el intampinarea..
Deci din ceea ce mi-ati spus, acesta este intr-adevar cursul noiii proceduri.
Va multumesc pt raspunsuri.
Eu am depus prima actiune pe Codu nou in 4 martie si inca nu am citata partea adversa, ba mai mult, nici nu am verificat dosarul pentru eventuale completari! Anul asta nu cred sa am termen in el, desi mi s-a comunicat ca as putea fi la rand prin noiembrie! :D

Partea cu chitantele insa, nu stiu daca e chiar asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mica-mihaela mica-mihaela Buna seara, Revin la subietul anterior din aprilie 2013. Mentionez ca am intentat actiune de divort in 25.06.2013. Pana acum mi s-au cerut doar completari la ... (vezi toată discuția)
Intrebare acte divort eusebiu100 eusebiu100 Buna ziua, As dori si eu raspuns va rog: Pt un divort, unde eu nu am nicio calitate in dosar, reclamantul trebuie sa aduca la judecatorie o chitanta ... (vezi toată discuția)
Divort cu repetir mmirela_m mmirela_m care e procedura legala pt a incheia acest proces??? ,, daca am terminat un proces de divort in 2006 cu o hotarare irevocabila prin care mi-am redobandit ... (vezi toată discuția)