avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nulitatea absoluta partiala a unui titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nulitatea absoluta partiala a unui titlu de proprietate

va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea speta .
pe titlul de proprietatea a unui teren figureaza 5 mostenitori ( 4 copii si o mama)
Cerere de reconstituire a dreptului de proprietate a facut doar mama insa cand a solicitat primariei sa ii elibereze o copie a primit raspuns ca nu figureaza cu cerere .
A intrebat in ce baza s-a emis titlul ca era obligatorie cererea formulata si au raspuns ca in baza registrului agricol . Are martori care pot sa confirme ca a depus cererea in 1991, ca au fost impreuna. Acum vrea sa scoata ceilalti mostenitori de pe titlul de proprietate ca nu au depus cerere , adica pe copii ca sunt plecati in strainatate si nu mai dau niciun semn de viata si vrea sa vanda terenul forestier .
Intrebare : ce sanse sunt sa se constate nulitatea absoluta a titlului daca nu i se gaseste cererea ? Credeti ca judecatorul o sa ia in calcul doar declaratia martorilor ?

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! concubina coproprietara pe un titlu de proprietate ... luizatr luizatr Buna ziua ! Concubina co -proprietara pe un Titlu de Proprietate in baza legii 18/1991 al concubinului, fără știrea acestuia.Suntem 3 moștenitori( copiii) ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am confrunt cu urmatoarea situație: in 1968 moare ... rendec rendec Buna ziua, Am confrunt cu urmatoarea situație: in 1968 moare de cuius, el are 4 copii si o sotie supravietuitoare, 3 copii renunta si unul din fii devine ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate atak atak Buna ziua Cum sa procedez? Suntem 3 frati. In urma decesului parintilor nostrii au ramas doua terenuri din care unul cu casa. Succesorii unui frate sustin ca ... (vezi toată discuția)