avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Marturie mincinoasa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Marturie mincinoasa?

buna ziua. Poate fi considerat ca si ,,marturie,,mincinoasa,, declaratia neadevarata data in fata Instantei de judecata in calitate de martor intr-un proces de divort ?
Da, se poate.

Dar, pentru asta trebuie sa existe si o rezolutie (data de un procuror) de incepere a urmaririi penale pentru marturie mincinoasa.
Dvs.probabil ca abia acum doriti sa formulati plangere penala pentru marturie mincinoasa, bazandu-va pe declaratia data de acest martor in procesul de divort.
Nu aveti decat sa formulati plangerea penala in termen de maxim doua luni de la data savarsirii infractiunii, atasand acesteia copie de pe declaratia martorului si dovezi in sustinerea plangerii.

av.M.Hornea
maxim doua luni? ,,fapta,,declaratia data in fata instantei de judecata a avut loc in 20.11.2012, dar nu am avut acces la cele consemnate de judecator in sedinta decat din Comunicarea primita la data de 07.02.2013. In aceasta perioada chiar daca am incercat sa scot din arhiva documentele doveditoare, nu mi s-a permis decat numai dupa ce am primit Comunicarea, explicandu-mi ca dosarul este la judecator.
Declaratia martorului a fost data in fata instantei in sedinta publica; deci se presupune ca erati de fata la momentul in care martorul a dat declaratia. La acel moment ati auzit ceea ce spunea, deci trebuia atunci sa formulati plangere pentru marturie mincinoasa.
in fata instantei s-au declarat multe ,nu toate au fost retinute. Imi trebuia o dovada ce s-a consemnat in sedinta publica. Nu am stiut, si nu am avut acces decat dupa comunicarea sentintei.

Alte discuții în legătură

Plangere pentru marturie mincinoasa valentin24 valentin24 buna ziua.Am inteles ca pot formula plangere penala pentru marturie mincinoasa ,impotriva martorului care declara neadevarat sub juramant in fata Instantei ... (vezi toată discuția)
Nevinovat (acuzat pentru declaratie mincinoasa) adrian marius adrian marius buna seara as vrea sa stiu si eu ce e cel mai bine de facut in cazul in care eu am fost martor la un accidend si am zis tot ce am vazut si zica sa ajuns la ... (vezi toată discuția)
Contradictii intre declaratiile inculpatului cu cele ale martorului crocod crocod As dori sa-mi explicati si mie daca se poate ce se intampla in urmatoarele situatii: 1.La un proces penal, pe fond exista contradictii in ce priveste cele ... (vezi toată discuția)