avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere pentru marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere pentru marturie mincinoasa

buna ziua.Am inteles ca pot formula plangere penala pentru marturie mincinoasa ,impotriva martorului care declara neadevarat sub juramant in fata Instantei de judecata, in termen de max 2 luni.
-ce inseamna termen de max 2 luni
-declaratia martorului a avut loc in data de 20.11.2012,dar pana la data de 07.02.2013 cand am primit oficial Comunicarea,nu am avut acces la dosar pentru a studia cosemnarile judecatorului de sedinta,cu toate ca am incercat in repetate randuri la arhiva,explicandu-mi ca dosarul se afla la judecator.
Abia dupa comunicarea din o7.02.2013,am avut acces la dosar si am putut realiza cele consemnte prin declaratia martorului.
in data de 13.02.2013.am depus plangere,inclusiv declaratia martorului.
M-am incadrat in termenul max legal?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Oana-Maria Pitiritean , Avocat 10:42, 29 Iunie 2013
Buna ziua,
nu exista vreun termen legal in care trebuie sa sesizati infractiunea de marturie mincinoasa, motiv pentru care acesta infractiune va fi cercetata de catre organele de urmarire penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa? valentin24 valentin24 buna ziua. Poate fi considerat ca si ,,marturie,,mincinoasa,, declaratia neadevarata data in fata Instantei de judecata in calitate de martor intr-un proces de ... (vezi toată discuția)
Martor mincinos Carturarul Carturarul In procesul dintre mine si Asociatia de propietari Asociatia a adus ca martor pe administratorul blocului si acesta a mintit sub juramant, lucru pe care il pot ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa - procedura plangere mihaela2007 mihaela2007 cum se poate face contestatie fata de declaratia unui martor data in fata instantei in dosar penal sub juramant, decaratie pe care o consider ca neadevarata? (vezi toată discuția)