avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1334 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pentru minori pe perioada vacantei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pentru minori pe perioada vacantei

Am 16 ani jumate si vreau sa stiu ce fe de contract de munca as putea sa fac pentru a fii sigura ca primesc salariul..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:54, 29 Iunie 2013
Potrivit prevederilor Codului muncii, art. 16 alin. 1, persoana fizica dobandeste capacitatea de munca la implinirea varstei de 16 ani.
Angajarea in locuri de munca grele, vatamatoare sau periculoase poate fi facuta insa numai dupa implinirea varstei de 18 an de catre respectiva persoana.

Asadar, dvs puteti inchei un c.i.m. cu norma intreaga (6 ore/zi) sau cu timp partial, pe durata determinata sau nedeterminata.

Alte detalii despre angajarea minorilor gasiti aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare minor vlad.aurelia vlad.aurelia Va rog sa-mi spuneti daca pentru un minor in varsta de 16 ani mai trebuie altceva decat acordul parintilor,si daca pentru o angajare pe perioada nedeterminata ... (vezi toată discuția)
Contract minor 17 ani crys. crys. Buna seara ,un minor de 17ani care nu mai vrea sa continue școala, se poate angaja cu contract de munca? (vezi toată discuția)
Angajare minor 17 ani pe nedeterminat inclusiv pe perioada scolii ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 ANGAJARE MINOR 17 ANI pe nedeterminat inclusiv pe perioada scolii Buna ziua, Poate fi angajat un minor de 17 ani pe nedeterminat inclusiv peperioada ... (vezi toată discuția)