avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Informatii dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Informatii dosar penal

buna ziua,
tocmai am primit o citatie, in calitate de INVINUIT in cazuza privind DOSAR PENAL.
1. imi puteti spune va rog ce semnifica mai exact aceasta citatie si cum pot afla despre ce este vorba mai exact?
2. eu nu locuiesc in permanenta la adresa respectiva si citatia am vazut acum, iar eu trebuia sa ma prezinta in urma cu 2 zile. ce sanctiuni se aplica in acest caz?

multumesc
Cel mai recent răspuns: bia99 , utilizator 00:12, 2 Iulie 2013
1-Urmare actiunilor dvs,s-a dispus cercetarea dvs sub aspectul savarsirii unei fapte prevazute si pedepsite de legea penala
2-In situatia mentionata se impune ca de urgenta sa contactati autoritatea care a dispus citarea dvs sa detaliati aspectul ca nu aveti domiciliul stabil la adresa unde a fost comunicata citatia sa solicitati acordare de termen la care urmeaza sa va prezentati pentru audiere
Daca nu stapaniti procedura,este de preferat sa contactati persoana specializata,care sa studieze dosarul sa va reprezinte si sa va apere interesele
O sa va citeze din nou.

Nu puteti afla despre ce este vorba decat de la politist atunci cand va veti prezenta la audiere.
Va va comunica despre ce fapta este vorba.

Aveti dreptul de a merge insotit de avocat si va mai poate ajuta la audiere in sensul ca declaratia sa fie in favoarea dvs. si nu in defavoarea dvs.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

O sa va citeze din nou.

Nu puteti afla despre ce este vorba decat de la politist atunci cand va veti prezenta la audiere.



Si daca nu e de la politie,ci de la parchet,procuror? Se intampla ca procurorul sa trimita citatie prin politie catre invinuit,iar politia nu are de unde sa stie despre ce este vorba.
Deocamdata userul nu a mentionat daca in citatie este scris ca trebuie sa se prezinte la politie sau parchet.
Tot aia este politist, procuror...
Ideea este aceeasi.Este vorba de acuzator...

In general procurorul emite mandat de aducere daca este vorba de o infractiune grava si de competenta sa, urmand adesea retinerea si propunerea de arestare preventiva.
In cazul userului nostru nu pare sa fie vorba de asa ceva...
de politie este eliberata citatia respectiva.
daca as merge maine la politie sunt obligat sa dau in acel moment si o declaratie anume sau pot reveni ulterior sa dau declaratia ?

Alte discuții în legătură

Refuzul de a da declaratie la politie honeybee honeybee Am fost citata intr-un un dosar penal si refuz sa ma prezint sa dau declaratie la politie. Care ar putea fi urmarile? (vezi toată discuția)
Mandat de aducere lilicrin lilicrin este necesar sa se supuna mandatului de aducere daca se prezinta la locul audierii? fara a fi nevoie a se prezenta anterior la politia comunala ca apoi sa fie ... (vezi toată discuția)
Citatie de la serviciul de investigare a fraudelor ioanavr ioanavr Am primit o citatie de la serviciul de investigare a fraudelor care mi-a fost inmanata de catre politia comunitara a orasului .Aceasta citatie nu are numar de ... (vezi toată discuția)