avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu 2 minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu 2 minori

buna ziua. as dori sa stiu daca in cazul unui divort avand 2 minori unul de 2 ani si celalalt de 7 luni, sotii locuiesc in apartamentul parintilor sotului, acestia locuiesc la tara cine va avea mai multe sanse sa obtina custodia copiilor? se va face o ancheta sociala din cate am inteles si se va vedea care sunt conditiile de crestere a copiilor, dar daca sotul are o sora cu probleme psihice care nu locuieste cu ei se va lua asta in calcul? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:19, 1 Iulie 2013
Ce legatura are sora tatalui cu copiii ?
Se va tine cont de conditiile de locuit ale fiecaruia , dar si de cine are grija de copii , cine a avut si pana in divort.
Cu cine stateau copiii? Cine ii hranea? Cine ii culca noaptea? Cine avea concediu? Cine are venituri?
copii stateau cu amandoi parintii, concediul ce crestere il are tatal, serviciu au amandoi parintii. in momewntul de fata tatal copiilor a ramas singur intrun apartament cu 4 camere, mama si-a luat copii si sta la parintii ei intrun apartament cu 3 camere impreuna cu acestia. mentionez ca parintii mamei lucreaza amandoi. si mai are si 3 frati care sunt plecati in strainatate. in concluzie as dori sa stiu cine are ce castigat custodia copiilor la situatia data.
tatal lucreaza in cadrul I.G.S.U., mama in confectii.
Mama are prima sansa in acest proces deoarece se afla copii la ea.
Restul sunt amanunte care pot conta mai mult sau mai putin in raport de felul in care se va face apararea din proces.
Copiii sunt cu un parinte, situatia are sanse mari sa se mentina.
Mai multe, nu stim ca nu stim detalii. Nu ne intereseaza frati si veri, ne intereseaza copiii, despre ei daca veniti cu detalii: cine ii hranea, cine ii culca, cine ii spala zilnic.

Tatal are acum concediu pentru al doilea copil? Sta acasa efectiv? Asta nu inseamna ca se ocupa el mai mult? Sau aveau bona, care era situatia zilnica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunã seara bm11071981 bm11071981 doresc o informaţie dacă se poate să-mi raspundeţi . Întrebarea mea este : Dacă cer custodia copilului în varstă de 4 ani care este fetiţă ce ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 copii minori mara62 mara62 Buna ziua , barbatul surorii mele vrea sa divorteze si o ameninta ca ii ia copii.(doi copii de 11 si 7 ani ). Au un apartament cu credit bancar si el vrea sa ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori din concubinaj pauleo pauleo Buna ziua, Am 2 copii minori (fetita: 4A 4luni si baiat: 2A 10luni) dintr-o relatie de concubinaj care a devenit un cosmar si pe care am hotarat amandoi sa o ... (vezi toată discuția)