avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Inregistrare in conta post TRAFO
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Inregistrare in conta post TRAFO

Lucrez la o institutie publica si am de executat o lucrare de spor putere care consta in montarea in subteran a unui post TRAFO, si lucrarile adiacente necesare.
conform HG 90/2008, valoarea lucrarii se plateste la E-NEL sub forma unui tarif
de racordare.
Intrebarea mea este: La finalizarea lucrarii, cine si cum se evidentiaza in contabilitate aceasta?
Eu am primit-o ca investitie(dotare) dar am platit-o ca tarif.
Sunt 2 probleme de fapt:
- se considera investitie si se calculeaza amortizare?
- se mareste valoarea de inventar a cladirii cu valoarea acesteia?

Mentionez ca anvelopa de beton cu postul TRAFO este pe domeniu public
in afara suprafetei de teren aferente cladirii.

Daca ati avut situatii asemanatoare va rog sa ma ajutati.
Pentru detalii va stau la dispozitie.
Cu multumiri.

Alte discuții în legătură

Achizitie in numele altei autoritati contractante ibitza78 ibitza78 Ce presupune in plus sau ce este iesit din tipar in cazul unei proceduri de atribuire in numele altei autoritati contractante? In Fisa de date se va bifa DA ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli B.E.C. ARION B.E.C. ARION o soc com doreste sa faca investitie care presupune suplimentarea puterii de curent electric fara de care nu poate sa functioneze instalatia (investitia), ... (vezi toată discuția)
Declarare contructie la impozite si taxe-primarie dorinaioa dorinaioa Buna ziua, reprezint o institutie publica platitoare de TVA ...recent am finalizat lucrarile la o investitie- cladire.... in contabilite am inregistrat-o ... (vezi toată discuția)