avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot face? Minorul nu accepta sa plece cu tatal sau
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot face? Minorul nu accepta sa plece cu tatal sau

buna ziua,va rog sa ma sfatuti ce pot face in urmatoare problema.sunt divortata de sotul meu de 6 luni .in urma casatoriei a rezultat un copil.am divortat la notar.custodia copilului o avem amandoi.problema mare este ca atunci cind fostul meu sot vine sa copilul la el in weekend ,minorul nu vrea sa mearga la el.plange.tipa ca nu vrea sa mearga la tatal lui.astazi a fost unul din acele episoade.copilul nu a vrut sa mearga ,s-a ascuns dupa pat ca sa nu plece cu taica-su.l-am dus pina jos la scara si s-a agatat de gatul meu a inceput sa tipe sa nu-l dau ,sa nu-l parasesc.au fost de fata si cativa vecini.ce pot face in aceasta situatie cind minorul refuza sa mearga la tatal lui?nu vreau sa-mi vad copilul in asemenea situatui din nou.va multumesc:(
baietelul are 6ani si 6 luni.
petrecea timpul cind eu eram la servici,dar cind veneam era trist ,imi spunea ce se intamplase in ziua respectiva ce ii facuse taica-su.nu o relatie ff apropiata mai mult o relatie de acceptare unul pe celalalt.dupa cum am mai spus au fost cateva episoade in care taica-su l-a batut.
chiar si acum dupa divort,tatal tot tipa la copil,s-a intamplat de ziua copilului in parc.fiul nostru nu a vrut sa-si tina tatal de mana ,iar acesta din urma a tipat l-a el aproape obligat sa-l tina de mana.eu l-am rugat sa-mi acorde 2 minute cu copilul sa-l linistesc si sa-i explic ca trebuie sa fie prieten si cu tati.a inceput sa tipe si la mine ca numai eu l-ami nvatat.copilul s-a speriat si a inceput sa plinga.de atunci amhotarit ca nu-l voi mai lasa pe tata sa vina sa viziteze copilul in afara programului stabilit.m-a amenintat si el si membrii ai familiei lui ca o sa-mi faca rau si cel mai mult de suferit v-a avea copilul.ajutati-ma,sfatuiti-ma ca sunt o mama disperata.pe 13/6/13 am facut sesizare la politie.nu stiu inca ce masuri s-au luat.au zis ca o sa ma cheme sa -mi comunice.


Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Daca copilul nu vrea tatal nu are ce sa faca in acest moment.
Faptul ca aveti martori va ajuta in caz de plangere penala.
Poate pune in executare hotararea. Totusi, independent de faptul ca il va lua sau nu, o consiliere a copilului e necesara.
Faceti o plangere a Directia de protectie a copilului.
La politie pentru ce ati facut plangere?
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
Admin, administrator
Atentie, caci puteti fi acuzata de discriminare la pct 1 si 2. #-o
Iar ref la lovituri, in Instanta tatal s-a aparat spunand ca l-a mai batut, dar sunt corectii parintesti normale, necesare in educarea copilului (tatal 1,90/110 kg, copilul 4-5 ani), deci doar actiunile mamei de "spalare a creierului" i-au provocat copilului frica. Asa ca acest aspect depinde de...interpretarea fiecaruia.
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
ralu_k79, utilizator

teo06,
din pacate, aveti doar calea instantei, pentru a incerca sa obtineti “vizitarea” copilului numai la domiciliul lui, al copilului, sau numai in prezenta unei persoane pe care sa o agreeze si fostul sot si dv si in care copilul sa aiba incredere.
Pentru aceasta aveti nevoie de probe care sa arate ca tatal l-a batut pe copil de vreo doua ori si de restul racnea la el - orice psiholog incepator isi poate da seama daca e sau ba traumatizat copilul. Contrar credintei majoritatii bataia nu e rupta din rai iar racnetele nu ajuta in educatia copiilor.
Bataia e putin probail sa o puteti dovedi - daca nu a fost administrata cu martori dispusi sa declare in acest sens - dar racnetele sunt clasificate ca fiind violenta verbala.
Aveti ca martori vecinii despre care afirmati ca au vazut scena.
Cei de la protectia copilului vor face o ancheta - asa aiuristic cum o fac ei, dar o vor face - iar daca e evidenta chestiunea isi vor scrie raportul aratand ca tatal e mai agitat de felul lui si copilul se sperie - e important de dovedit si cat de mult racnea tatal cand inca mai erati casatoriti (indiferent ca racnea la dv, la vecini sau la copii). Mai departe... ramane la latitudinea instantei - dar daca ajungeti la instanta nu mergeti singura, angajati un avocat care sa va ajute.

Alte discuții în legătură

Legea in islam(la musulmani) life is short life is short Daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva despre legea la musulmani,referitor la divort.Ma refer la un caz mai delicat:un musulman de origine egyptean ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program de vizita minor vioreltudorascu vioreltudorascu Buna ziua Sunt divortat si am o fetita de 8 ani. Am un program de vizitare a fetei dar nu mi se respecta. Fata e educata sa ma urasca. Am incercat la ... (vezi toată discuția)
Reevaluare program vizitare Profesoara Profesoara Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema.Am divortat acum 5 ani. Acum un an tatal copilului, in urma unor repetate conflicte si neintelegeri a deschis ... (vezi toată discuția)