avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lipsa (perioada cotizare ) din certificatul privind ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lipsa (perioada cotizare ) din certificatul privind stagiul de cotizare

Buna ziua ,

Pina la 31.07.2001 am fost angajata unei firme care a intrat in faliment .
De la aceasta data si pina in luna februarie 2002 am fost in somaj .
Incepind cu luna februarie am inceput activitatea in baza unui contract de munca la o alta firma.
In certificatul privind stagiul de cotizare si punctajul anual ,trimis de casa judetean de pensii lipsesc cu desavirsire lunile martie -decembrie 2002 si ianuarie ,februarie 2003 .
Intrebarea mea ar fi.
Aceasta situatie demonstreaza ca , noul meu angajator nu a platit contributia catre Casa de pensii ?? sau mai bine zis ,nu a inregistrat contractul meu de munca decit incepind cu 01 03.2003 ??? Pentru ca eu mai repede as intelege ca nu am avut contractul inregistrat din moment ce somajul se intrerupe si in continuare nu apar lunile sus mentionate.
Am facut o adresa scrisa catre Casa de pensii care in raspunsul pe care l-am primit spune cum ca ,aceste certificate au fost intocmite in baza datelor existente in baza de date la acel moment ca urmare a declaratiilor nominale lunare depuse de catre fiecare angajator.

Alaturat acestei comunicari mi -a fost atasata o adeverinta care contine un desfasurator privind datele necesare stagiului de cotizare si a punctajului mediu ,in care apare completata si acea perioada lipsa si se spune mai departe .
,,pentru anul 2006 nu au fost intocmite si transmise pina la aceasta data ,certificatul privind stagiul de cotizare si punctajul realizat de asigurat.

urmatoarele certificate vor cuprinde pe linga punctajul realizat in anul 2006 si punctajele anilor anteriori,respestiv 2001 -2005.Deci in final ar trebui ca eu sa urmaresc certificatul pentru 2006 ??? daca in desfasurator apar salariile declarate pentru perioada 01.08.2001-01.03.2002 ???

Va rog frumos sa faceti referirea exacta cum ca ,am inteles corect sau nu situatia .Si daca ceva nu este bine ...ce trebuie facut (unde sa ma adresez)

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: 44axa , utilizator 12:29, 11 Martie 2009
Din cat am inteles eu, angajatorul nu a depus declaratiile nominale la casa de pensii.In cazul acesta, chiar daca ar fi platit, nu se stie pentru cine a achitat, nefiind declarati asiguratii.
Multumesc

Cam asa as fi inclinat si eu sa cred la data de 10.01.2006 cind am primit Certificatul privind stagiul de cotizare pe anul 2002 lunile martie -decembrie si 2003 lunile ian-febr.
de aceea am facut o sesizare la Casa de pensii de unde am primit desfasuratorul cu datele necesare determinarii stagiului ,in care la acele lunii sunt trecute valorile salariilor primite si este facuta mentiunea cum ca in certificatul lui 2006 ,pe linga punctajul aferent anului respectiv ,va fi cuprins si punctajul anilor anteriori !!!! aici mi sa schimbat datele problemei .
Dilema este intre certificatatul anilor 2002 ,2003 si adeverinta !!!!
unde trebuie sa apelez pentru obtinerea unei situatii corecte?? si care sa reflecteze plata sau neplata acestor cotizatii?
la Casa de pensii sau la ITM ?
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2009
44axa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia de sprijin este stagiu de cotizare? maryang maryang Intre anii 2004-2006 am primit de la CNPAS niste\\\\"Certificate privind stagiul de cotizare si punctajul anual in sistemul public de pensii\\\\" pt. o ... (vezi toată discuția)
Refuzul fostului angajator de a elibera adeverinta ptr.ajutorul de somaj (dupa 01.03.2002) magda_oancea magda_oancea Buna ziua , Am solicitat de la fostul angajator eliberarea adeverintei pentru somaj dupa perioada 01.03.2002. Sediul central al angajatorului este la ... (vezi toată discuția)
Pensia (daca nu este platita contributia legala) Radu Victorita Aura Nicoleta Radu Victorita Aura Nicoleta Buna,am o nedumerire,daca firma la care lucrez eu nu plateste darile la stat,e vreo sansa sa nu-mi intre la vechime acea perioda?Firma fiind in faliment pentru ... (vezi toată discuția)