avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este legal sa lucrezi atatea nopti consecutiv?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este legal sa lucrezi atatea nopti consecutiv?

Mi s-a propus sa lucrez 7 nopti consecutiv ca apoi sa am o zi pauza(practic ziua dintre schimburi) si apoi sa trec la schimbul de zi si tot asa.Este legal? sincer ma cam sperie programul asta,am citit in codul muncii dar nu m-am lamurit exact,nu este un job greu dar nici usor iar daca se aduna zile si nopti nu stiu cum va reactiona organismul.Va rog imi poate explica cineva daca este legal sau nu?
Cel mai recent răspuns: AurelDan , utilizator 14:26, 1 Iulie 2013
Nu aveti repaus saptamanal?
Art. 137. [repausul saptamanal]
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
7 zile mi s-a spus,apoi o zi,ziua in care ies din tura de noapte stau acasa apoi a doua zi iar in schimbul 2 ,timp de 7 zile,apoi o zi pauza si iar 7 zile,practic o zi pauza intre schimburi dupa 7 zile de munca.
Sper ca am reusit sa explic cum trebuie.
Se vorbeste de sporuri dar eu mai mult ma tem pentru sanatatea mea la ritmul asta de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre serviciul de noapte marcus68 marcus68 Lucrez in privat...Dupa tura de noapte , luni , marti , miercuri , joi(de 8 ore),vineri mi se da liber...sambata -duminica fiind repausul obligatoriu...este ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte vestala vestala As dori sa aflu care sunt conditiile de salarizare pentru un angajat care lucreaza in trei schimburi,uneori si sambata si duminica,in functie de programul ... (vezi toată discuția)
Dupa cate ture lucrate continuu, se dau liberele Elisaaa Elisaaa Buna ziua! Lucrez intr-un spital in ture,( 8 h /zi ) dupa cate zile lucrate consecutiv avem dreptul la liber? Dupa cate ore lucrate avem dreptul sa ne ... (vezi toată discuția)