avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Schimbare pensie de urmas de invaliditate in pensie de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Schimbare pensie de urmas de invaliditate in pensie de drept de urmas

Buna ziua!
Mama mea primeste pensie de urmas dupa tata, care a decedat in anul 1998. Tata a murit la 50 de ani si primea in acel moment pensie de invaliditate. In clipa de fata tata ar fi avut 67 ani. Intrebarea mea este daca poate face mama demersuri pentru a schimba pensia tatei (cea de pe urma careia primeste pensie de urmas) din cea de invaliditate in cea de drept pentru munca ( el are lucrat 20 ani si 9 luni).
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:43, 1 Iulie 2013
Pensia se stabileste in functie de situatia de la data decesului a sotului sustinator
Pensia de invaliditate a fost calculata ca si cea de limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat si cum obtine sotia/sotul supravietuitor, pensie de urmas? stef_56 stef_56 1. mama mea este in situatia de a primi acel ajutor social de 400 lei 2. tata este pensionar al ministerului de interne 3. tata are 90 de ani , iar mama 82 ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas liaminea liaminea Buna ziua.am o intrebare in legatura cu pensia de urmas,si anume: tata a murit si mama intreaba daca are dreptul dupa sot la pensie de urmas.precizez ca mama ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas pituna pituna mama este vaduva de miner. deci tatal meu a murit in accident de mina in 1965. mama mea ia pensie de urmas, intrebarea mea este, trebuie sai dea 50% din pensia ... (vezi toată discuția)