avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce se poate face pentru recuperarea unor sulte cind ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ce se poate face pentru recuperarea unor sulte cind executorul nu te ia in considerare

In urma unui proces de mostenire mi sa cuvenit sa primesc o suma de bani(in urma unei hotariri judecatoresti) de pe o casa care nu a putut fi impartita.In aceeasi hotarire mai avea drept de sulta si alte persoane,care au depus la executor incuviintare pentru recuperare sulte.In momentul publicatiei de vinzare i-am adus la cunostinta executorului ca am si eu o cota parte din casa ,deci o sulta de primit si sa ma ia si pe mine in considerare in momentul licitatiei,adica sa ma includa si pe mine.A avut loc licitatia ,dar nu sa prezentat nici un cumparator asa incit sa mai scos odata la vinzare dar tot la aceeasi suma fara sa ma ia in considerare,iar cind i-am zis a spus ca pe el nu-l intereseaza de mine si ca el face ce stie ca are de facut.Intreb in acest caz ce pot face si unde sa ma adresez? ca in caz de vinzare eu nu vad nimic iar ceilalti vor fi despagubiti integral(sau o parte,iar eu nimic?).Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:59, 1 Iulie 2013
Aveti o hotarare prin care vi se da dreptul la sulta sau doar considerati dvs ca aveti un drept la mostenire?
Daca aveti o astfel de hotarare, o depuneti la executor impreuna cu o cerere de inscriere in dosarul de executare. Este obligat sa va distribuie procentul cuvenit, in cazul in care depuneti o astfel de cerere.
Am fost la executor si am lasat in scris ca sunt si eu parte in hotarirea pe care el este imputernicit sa o puna in aplicare si trebuie sa recuperez o suma de bani provenita din imobilul pe care acum la scos la vinzare(ca sulta),dar nu am fost bagat in seama iar pretul imobilului sa stabilit fara a se lua in seama si sulta mea (pentru ca nu vrea),spunindu-mi ca oricum intii ii despagubeste pe clientii lui intii si daca mai ramine ceva o sa-mi dea si mie (daca am dosar la alt executor).Se poate ca dupa ce se scoate un bun la vinzare ( si sunt mai multe parti care au drept asupra acelui bun) sa primeasca diferentiat sulta?,chiar daca partile respective au cote egale (ca mostenitori)? Ce trebuie sa fac ca sa fiu tratat egal ca si ceilalti mostenitori? Am incercat sa-i las si o adresa prin care am anexat copii dupa hotaririle definitive unde i-am aratat ca sunt sunt trecut si eu cu sulta, dar nici macar nu a vrut sa-mi primeasca adresa. Ce pot face??????
Trimiteti prin posta, cu confirmare de primire si continut declarat, o cerere de participare la distributie, mentionati ca titlul executoriu este acelasi cu al creditorilor urmaritori, sau puteti sa atasati un exemplar legalizat al hotararii instantei. Este obligat sa distribuie proportional toata creantele cu aceeasi prioritate, prin urmare nu are cum sa va distribuie mai putin decat celorlati, daca aveti cote egale. important este sa aveti dovada ca ati trimis acea adresa la cabinetul executorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare parte din casa Daca o casa a fost mostenita de 3 parti iar unul din mostenitori nu vrea sa vanda cum pot ceilalti sa-si primeasca partea lor???? Stau asa blocati doar pt ca ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua, Am si eu urmatoarea situatie. S-a facut un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager intre parinti si fiul necasatorit. Intre timp fiul ... (vezi toată discuția)
Poate un executor judecatoresc sa scoata un bun la vinzare si sa nu tina cont ca mostenitori sunt mai multi? florinradasan florinradasan In urma unui proces de mostenire sa atribuit o casa uneia dintre parti.Acea parte nu are de unde sa dea sulte la ceilalti asa ca sa scos casa la vinzare de ... (vezi toată discuția)