Am si eu urmatoarea situatie. S-a facut un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager intre parinti si fiul necasatorit. Intre timp fiul s-a casatorit si nu a avut copii, dar a decedat inaintea parintilor. S-a facut succesiune si prin decizia data de instanta s-a constatat calitatea de mostenitori: sotia decedatului, parintii decedatului, sora decedatului.
Sotiei decedatului ii revine un apartament, dar este obligata sa dea sulte celorlalti mostenitori. Apartamentul este scos la licitatie de executor.
Intrebare: ceilalti mostenitori pot merge la executori diferiti? Daca da, executorii tin cont si de coproprietari?
Mama decedatului vrea mai repede si separat fata de ceilalti mostenitori sulta care i se cuvine avand uzufructul. Se poate astfel? Se poate vinde fractionat apartamentul? Vanzatorul are obligatia sa distribuie sultele fiecarui mostenitor?
Executare silita
izabella15
Buna ziua, am castigat apartamentamentul parintilor decedati, in instanta in urma unei hotarari judecatoresti in care specifica sa platesc surorii mele o sulta ... (vezi toată discuția)