avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager

Buna ziua,

Am si eu urmatoarea situatie. S-a facut un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager intre parinti si fiul necasatorit. Intre timp fiul s-a casatorit si nu a avut copii, dar a decedat inaintea parintilor. S-a facut succesiune si prin decizia data de instanta s-a constatat calitatea de mostenitori: sotia decedatului, parintii decedatului, sora decedatului.
Sotiei decedatului ii revine un apartament, dar este obligata sa dea sulte celorlalti mostenitori. Apartamentul este scos la licitatie de executor.
Intrebare: ceilalti mostenitori pot merge la executori diferiti? Daca da, executorii tin cont si de coproprietari?
Mama decedatului vrea mai repede si separat fata de ceilalti mostenitori sulta care i se cuvine avand uzufructul. Se poate astfel? Se poate vinde fractionat apartamentul? Vanzatorul are obligatia sa distribuie sultele fiecarui mostenitor?

Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua, Am si eu urmatoarea situatie: S-a facut un contract de vanzare-cumparare cu o anumita suma intre parinti si fiu cu uzufruct viager, fiul ... (vezi toată discuția)
Executare silita izabella15 izabella15 Buna ziua, am castigat apartamentamentul parintilor decedati, in instanta in urma unei hotarari judecatoresti in care specifica sa platesc surorii mele o sulta ... (vezi toată discuția)
Am drept de abitație într-un apartament deținut în cote de egale, de el și de fiul meu. În caz de deces al lui, eu mai am drept de abitație? Stella63 Stella63 Concubinul meu detine jumatate din apartament iar fiul meu jumatate .In urma decesului concubinului sora lui este mostenitoare , eu am drept de abitatie pe ... (vezi toată discuția)