avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acordul parintelui calatorie cu minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acordul parintelui calatorie cu minor

Buna ziua,
Eu sunt cetatean roman si sunt in Romania de 5 luni cu 3 copii canadieni (cu pasaport canadian) care au toti certificate de nastere romanesti transcrise.
As avea 2 intrebari la care nimeni nu imi poate raspunde aici la oficiu:
1. Vor fi probleme la vama din cauza ca au stat copii in tara peste 3 luni?
2. Am inteles ca am nevoie de acordul tatalui pentru a ne intoarce in Canada. Tatal este canadian, si este in Canada in momentul actual.
Este de ajuns ca el sa completeze un formular in limba engleza pe care ulterior il legalizeaza la notar? Trebuie sa faca asta pentru fiecare copil in parte, ori ajunge un document pentru toti trei copii? Oare acest document trebuie si autentificat?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Multumesc pentru raspunsuri.
Da, am depasit perioada de sedere de 3 luni care se aplica cetatenilor canadieni - suntem in tara de 5 luni, din care am stat o perioada si in Budapesta la neamuri.
Deci sa inteleg ca nu am nevoie de aprobarea tatalui la vama? Si amendarea sau neamendarea depinde doar de bunavointa unui vames?
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
andreeapopphilips, utilizator
Nu aveti nevoie de acordul tatalui pentru ca veti prezenta pasapoarte canadiene, nu conteaza ca minorii au si cetatenie romana.

In ceea ce priveste amenda nu va poate spune nimeni cu certitudine ca veti primi sau nu. Intr-adevar depinde de politistii de frontiera care va vor verifica documentele de calatorie insa vorba dulce mult aduce: explicati-le frumos (daca veti intrebata, poate nici n-o sa fie cazul) ca v-a fost imposibil sa plecati mai repede :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie si circulatia in strainatate a minorilor lizidesign lizidesign Buna ziua, Sant cetatean roman cu dubla cetatenie, la fel ca si cei 2 copii ai mei. Detinem, fiecare, pasapoarte individuale, pt ambele cetatenii. Pentru ... (vezi toată discuția)
Calatorie naya naya Doresc sa calatoresc cu copii fara sotul meu.Am certificat de casatorie romanesc.El si copii sunt cetateni sirieni.Copii au pasapoarte siriene,au insa si ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere al copilului nascut in strainatate TCristina TCristina Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: Suntem o familie de 4 persoane, mama (eu), tatal si unul din copii nascuti in Romania,cetateni romani. Al doilea ... (vezi toată discuția)