avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de nastere al copilului nascut in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de nastere al copilului nascut in strainatate

Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea:
Suntem o familie de 4 persoane, mama (eu), tatal si unul din copii nascuti in Romania,cetateni romani. Al doilea copil si cel mai mic (2 ani) este nascut in Canada. Noi toti cei patru membrii ai familiei avem cetatenie Canadiana de asemenea dobandita anul trecut (cel mic prin nastere). De 8 luni am parasit Canada si ne-am restabilit in Caraibe, mai exact in Turks and Caicos Islands BWI.
Aici nu avem statut de rezidenti, nici cetatenie, suntem pur si simplu ca si membrii de familie ai sotului care are permis de lucru eliberat de guvernul de aici (fiind singurul care lucreaza).
Am vazut in alte posturi anterioare pe forumul de aici situatii asemanatoare in care se cerea o dovada de rezidenta in tara de domiciliu (ceea ce nu cred ca pot dobandi aici) iar cu Canada nu mai avem nici o legatura (adresa, conturi bancare,etc.) in afara de pasapoartele canadiene.
Intrebarea mea este: cum pot obtine un certificat de nastere roman pentru cel mic, unde trebuie sa ma prezint (cui sa ma adresez) si ce acte imi trebuie. Eu voi veni in tara in vara si as vrea sa rezolv treaba asta pe perioada sederii mele (2 luni).
Vreau sa mentionez ca nu am obtinut nici apostila Ministerului canadian pe certificatul de nastere al copilului...As putea face asta in Romania la Ambasada Canadei?
Va multumesc anticipat,
C.T.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
TCristina, utilizator
Cel mai recent răspuns: TCristina , utilizator 07:34, 11 Iunie 2012
Incercati sa obtineti supralegalizarea certificatului de nastere al copilului de catre ministerul canadian al afacerilor externe si comertului international si ambasada Romaniei la Ottawa inainte de a veni in Romania. La ambele institutii, procedura se poate efectua prin posta. Ambasada canadiana la Bucuresti nu cred ca ofera un astfel de serviciu. Pe site-ul lor se face doar trimitere la pagina de internet a biroului de supralegalizari din cadrul MAECI de la Ottawa.

Info despre supralegalizarea de catre MAECI canadian: [ link extern ]
Info despre supralegalizarea de catre ambasada romana: [ link extern ]

Cererea de transcriere a certificatului de nastere se depune la primaria ultimului domiciliu avut in tara. Despre documentele necesare gasiti info aici: [ link extern ] /
Multumesc pt. raspuns. Din pacate nu mai am timp sa le trimit in Canada de aici deoarece vom pleca spre Romania intr-o saptamana. Voi incerca sa rezolv situatia din tara. Daca nu se va putea, voi astepta pana la intoarcere..
C.T.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat nastere romanesc pentru copil nascut in canada liviuss5 liviuss5 Buna ziua : atat eu cat si sotia suntem cetateni romani, copilul nostrum s-a nascut in Canada in mai 2014, am sosit in tara toti trei si la Oficiul Starii ... (vezi toată discuția)
Cetatenia canadiana pentru nou nascut in canada din parinti romani iulimunteanu iulimunteanu buna ziua! va rog sa mi spuneti daca este obligatoriu ca parintii unui copil nascut in canada sa fie rezidenti (sau macar unul dintte ei ) pentru ca acesta sa ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean canadian AndreiMartin AndreiMartin Buna, am decis sa ma casatoresc cu un cetatean canadian. Casatoria va avea loc in Romania dupa care avem sa aplicam pentru permis de sedere pentru ea (fiind ... (vezi toată discuția)