avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cesiune drepturi de autor - presa scrisa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cesiune drepturi de autor - presa scrisa

care sunt impozitele ce trebuiesc platite atit de cesionar cit si de cedent catre bugetul de stat - si in baza carei legi?
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 21:19, 14 Martie 2009
In conformitate cu dispozitiile din Codul fiscal:
ART. 43 Cotele de impozitare
(1) Cota de impozit este de 16% si se aplica asupra venitului impozabil corespunzator fiecarei surse din fiecare categorie pentru determinarea impozitului pe veniturile din:
a) activitati independente;
OBLIGATII CESIONAR
"ART. 52 Retinerea la sursa a impozitului reprezentand plati anticipate pentru unele venituri din activitati independente
(1) Platitorii urmatoarelor venituri au obligatia de a calcula, de a retine si de a vira impozit prin retinere la sursa, reprezentand plati anticipate, din veniturile platite:
a) venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
(2) Impozitul ce trebuie retinut se stabileste dupa cum urmeaza:
a) in cazul veniturilor prevazute la alin. (1) lit. a) - e), aplicand o cota de impunere de 10% la venitul brut;
(3) Impozitul ce trebuie retinut se vireaza la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a fost platit venitul..."
OBLIGATII CEDENT
ART. 50 Stabilirea venitului net anual din drepturile de proprietate intelectuala
(1) Venitul net din drepturile de proprietate intelectuala se stabileste prin scaderea din venitul brut a urmatoarelor cheltuieli:
a) o cheltuiala deductibila egala cu 40% din venitul brut;
b) contributiile sociale obligatorii platite.

Mai pe inteles:Impozitul este de 16%.Cesionarul plateste 10% prin retinere la sursa.Cedentul plateste diferenta de 6% care se compenseaza insa cu cheltuiala deductibila de 40%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste 16% la drepturi de autor? anmarr anmarr situatia este urmatoarea: eu- p.f. am incheiat un contract de drepturi de autor cu o societate, negociind suma pe care tb sa o primesc in urma serviciilor ... (vezi toată discuția)
Impozit pe drept de autor As vrea sa-mi exemplificati cum se calculeaza impozitul pe drept de autor.Care este baza de impozitare? (vezi toată discuția)
Impozit pe venituri din drepturi de autor ewe ewe Va rog -ajutor!In cazul in care o institutie de invatamant privata solicita unui prof. univ. dr. -rezident-sustinerea unui curs (din publicatiile personale ... (vezi toată discuția)