avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de venit priv. recalcularea indemnizatiei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de venit priv. recalcularea indemnizatiei pt. cresterea copilului

Buna ziua! As dori sa depun actele pt. recalcularea indemnizatie pt. cresterea copilului, dar pe langa salariu, am avut si alte venituri supuse impozitului de 16% la diferite institutii. De la locul de munca am primit deja adeverinta conform noului model de adeverinta. Intrebarea mea este daca si acestia trebuie sa-mi elibereze o adeverinta conform anexei 2. la Instructiuni (Ordinul nr. 68/2009) si sa mentioneze la luna respectiva in care am primit banii, sau pot sa-mi elibereze o adeverinta oarecare. Este vorba de sume de bani pe care am primit la Alegerile europarlamentare din anul 2007 si inca un spor de confidentialitate de la vechiul loc de munca.
Cel mai recent răspuns: surdina , utilizator 16:37, 11 Martie 2009
Ar trebui sa va elibereze adeverinte conform noului model.
Va multumesc foarte mult!
Cu multa placere
In anul 2005 pe 30 iunie am nascut primul copil,am primit indemnizatie pana in la 1 iulie 2007.Data de la care am reluat activitatea in cadrul Soc unde aveam cartea de munca si anterior.In paralel cu activitatea de salariat ,am avut contract de colaborare cu o firma de asigurari.Contractul a inceput cu data de 7 mai .2007,dar activitatea in cadrul firmei ,pracic a inceput si a m incasat comisioanele aferente ,incepand cu data de 15 iulie 2007.Contractul apare la finante si am platit impozitul aferent castigurilor.Am incheiat activitatea la Serviciu,ramanand iarasi insarcinata,la data de 31 dec,intrand in concediu prenatal,pe 28 feb am nascut.Contractul de colaborare cu firma de asigurari a fost reziliat incepand cu data de 1ian 2008.
Cei de la Directia de munca nu au reusit sa imi spuna ce ar trebui sa contina dosarul pentru recalculare.De la Finante am o adeverinta cu venitul impozitat conf contractului de colab nr... din data ...Dar d-na de la Dir de munca a inceput sa tipe ca dovada lor nu e buna ,ca trebuiau sa specifice din ce data sunt incasate acele comisioane ,lucru pe care cei de la Finante spun ca nu au cum sa il faca.Ei pot doar sa dea dovada venitului anual. Foloseste la ceva un extras de cont??
Va rog mult sa ma ajutati sa vad "lumina " in hatisul birocratic.
Mentionez ca in scrisoarea de la finante care ma anunta cat impozit am de platit pt 2007 este specificata data de 17 iulie,ca data de inregistrare la ei.(probabil data la care s-a facut plata celor 10% din impozitul pe profit de catre firma de asigurari.Aceata data refuza ei sa o treaca pe adeverinta pe care ei au eliberat-o,ca sa nu reiasa ca am avut venituri in timpul concediului de martenitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele pentru recalcularea indemnizatiei pt cresterea copilului surdina surdina In anul 2005 pe 30 inuie am nascut primul copil,am primit indemnizatie pna in la 1 iulie 2007.Data de la care am reluat activitatea in cadrul Soc unde ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu vrea sa-mi plateasca salariul Aln_andreea Aln_andreea Buna ziua, Am si eu nevoie de un sfat urgent. Incepand cu data de 15.04.2009 lucrez la un broker de asigurari, functia asistenta/secretara. Sediul central al ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? floaredeapril floaredeapril Buna ziua! 1.In perioada 1ian.2007-10.ian.2014 am fost angajata pe perioada determinata (contract de munca 5 ani), contractul de munca fiind suspendat in ... (vezi toată discuția)