Buna ziua,
Am si eu nevoie de un sfat urgent. Incepand cu data de 15.04.2009 lucrez la un broker de asigurari, functia asistenta/secretara. Sediul central al firmei este in Craiova si de curand au deschis aceasta agentie in Bucuresti (unde lucrez eu). Discutiile avute despre angajare le-am purtat cu Dir. de Vanzari care mi-a oferit un salariu pt inceput de 1000 ron net/luna. De asemenea m-a informat despre actele necesare incheierii contractului de munca, spunandu-mi ca trebuie sa le trimit la Craiova, pentru ca cei de acolo se vor ocupa. Am trimis actele la dif de aprox 10 zile (m-a intarziat cazierul si adeverinta de la medicul de familie care era in concediu). Totul parea a fi ok pana la data cand colegii (respectiv dir. de agentie si agentii de asigurari) trebuiau sa primeasca comisioanele aferente politelor incheiate - 25 aprilie- si au observat ca banii nu le-au fost trimisi. Dupa zeci de telefoane si discutii cu Dir. Executiv de la Craiova agentii au primit comisioanele (si au ales sa plece de la aceasta firma, ei fiind pe contract de mandat) si directoarea de agentia a primit doar 16% din finantarea negociata. Atunci m-am panicat si eu un pic si am luat legatura cu cei de la Craiova care mi-au zis ca eu sunt intr-o situatie diferita, si ca imi voi primi banii pe 20 mai, iar contractul meu nu este gata, dar nu este o problema, voi primi banii cash. Ok, mi-am continuat activitatea (care implica lucratul cu bani, respectiv agentii depun la mine politele realizate si primele incasate, iar eu le depun la randul meu la agentiile de asigurari cu care lucram) si pe 20 mai primesc telefon ca voi primi bani a doua zi, a doua zi la fel, si astazi 28 mai nu am primit niciun ban. Intrebarea mea este ce pot face in aceasta situatie ? Banii imi erau necesari pentru a plati ratele la facultate, si in ritmul asta, am toate sansele sa pierd si anul de facultate, pentru ca nu-mi pot da examenele fara a plati ratele.
Eu am dovezi ca am lucrat la aceasta firma, toti banii pe care i-am depus au fost pe baza de borderou semnat de mine, am facut depuneri la banca si de asemenea apare numele meu, plus colegii care imi sunt martori. Ce pot face pentru a-mi recupera banii?
Cel mai recent răspuns:
Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane
15:36, 28 Mai 2009