avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... inselaciune in cazul unui contract convectie civila
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

inselaciune in cazul unui contract convectie civila

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie in care ma aflu ca si angajat dar si persoana fizica. Problema ar fi urmatoarea:
Un fost angajat cu conventie civila - incheiata in august 2008 a prestat pentru firma la care lucrez eu ca si angajata cu contract munca un serviciu pentru care nu a fost remunerat de catre societate nici la momentul respectiv in 2008 si nici in prezent.
Motivul nu-l stiu ca angajata de la un punct de lucru de ce societatea mama din Bucuresti nu i-a dat banii.
Omul a venit azi in birou la mine (acolo unde a semnat contractul in 2008 in 2 exemplare originale si la acel moment i-am spus ca aceste contracte vor merge la Bucuresti pentru a fi semnate de administrator si se va intoarce un exemplar semnat si va avea si el un exemplar), si a depus o cerere prin care solicita un exemplar de la contractul original semnat de ambele parti si evident banii pentru munca depusa.
Aceasta cerere a fost inregistrata la punctul de lucru si trimisa mai departe de mine la Juridicul din Bucuresti.
Acum pe langa aceasta cerere el m-a amenintat personal dupa ce a chemat si politia la mine in sediu unde m-a legitimat cei din politie si cunoscandu-mi datele va intenta o actiune in justitie pe cale civila impotriva mea ca persoana fizica, fapta fiind:inselaciune.
Intrebare: poate ca el o persoana fizica sa ma dea in judecata neavand nimic de la mine semnat cum ca eu l-as fi inselat cu acel contract(el avand doar o legitimatie de agent intocmita pe plan local de coordonatorul de vanzari pe plan local) si daca da cum ma sfatuiti sa procedea eu ca angajat astfel incat sa nu atrag efectele negative din partea firmei mama ca apoi sa fiu scoasa eu vinovta.
Mentionez ca acesta procedura cu semnarea contractelor de un posibil angajat la punctul de lucru de la un oras si apoi trimiterea la sediul central era o regula de care ei din Bucuresti stiau si trebuia respectata de mine ca si angajat.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa dar daca aveti unele intrebari in care sa va ajute ptr a ma clarifica si eu va rog sa mi le adresati.
Multumesc si astept cat mai multe raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: marisa , utilizator 22:12, 19 Noiembrie 2009
1-Contractul de munca se incheie in 3 exemplare,unul pentru fiecare parte semnatara si al treilea care se depune la ITM
2-Avand in vedere situatia ,este de preferat sa sesizati oficial ITM
3-Nu rezulta elementele constitutive ale inselaciunii de catre dvs.
In codul civil nu este prevazuta fapta de inselaciune
In primul rand , nu va poate intenta in civil actiune pentru inselaciune! Eventual poate face plangere penala impotriva dvs pentru inselaciune!Asta este cu totul altceva!
In al doilea rand , cand ati trimis acele conventii mai departe la sediul firmei mama , ati incheiat un proces verbal de predare primire?
In al treilea rand , cu cel care a semnat acele conventii ati incheiat vreun alt document din care sa rezulte implicit ca s-au semnat acele conventii?Acel individ are vreo proba in afara de declaratia dvs din care sa rezulte veridicitatea afirmatiilor sale? Fiindca dumneavoastra maine va puteti schimba declaratia si puteti sustine ca acel individ nu a semnat nici un fel de document sau contract de munca cu societatea la care lucrati si , ca atare , societatea nu-i datoreaza nici un fel de suma de bani!
B-)
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
nu am semnat nici un proces verbal de predare primire a acelor contracte, doar semnatura lui cu datele de identificare si trimise direct la Bucuresti prin DHL unde eu azi am gasit scrisoare de transport catre firma mama.
Nu mai esxista nici un act intre timp cum ca s-au incheiat acele conventii dar el timp de 3 luni a prestat pentru firma un servicu ce cuprindea acte din partea noastra date acestei persoane care printr-un cod de agent mergea la diverse persoane fizice si incheia cu aceste contracte in favoare firmei, atragandu-i ca si clienti pentru firma mama. Poate sa aiba probabil un exemplar din contrcatele cu care lucra sau diverse acte de procese verbale pe care le avea in posesie pentru desfasurarea activitatii lui de atunci.
Eu nu am dat nici o declaratie ca persoana fizica sau angajata referitor la aceste contracte cum ca ar exista sau nu, inca nu a facut nici o plangere impotriva mea penala doar m-a amenintat si vroiam sa stiu cum ma pot apara eu ca si angajata acum, firma mama poate pretinde ca nu are nici un contract, vorba dumneavostra si nu-i datoreaza nici un ban, dar el a venit la sediu din localitate unde stie bine ce a semnat si eu am trimis mai departe la Bucuresti unde poate sa spuna ca nu au primit nimic...nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu "sechestrat" Cristique Cristique Buna ziua M am lovit de o dilema si as dori sa stiu ce pot sa fac legal. Am semnat o conventie civila pe exact 30 de zile in care se specifica ca daca nu dau ... (vezi toată discuția)
Este sau nu inselaciune? nicukomb nicukomb in luna decembrie 2009 am luat legatura prin diferite persoane cu administratorul unei firme distributie materiale de constructii care sa oferit sa imi aduca o ... (vezi toată discuția)
Speta inselaciune roalina roalina Am si eu urmatoarea problema. Trebuia sa merg intr-o excursie ca si insotitor al unui grup de copii sportivi, in afara tarii. A fost incheiat un contract ... (vezi toată discuția)