avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... este sau nu inselaciune?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

este sau nu inselaciune?

in luna decembrie 2009 am luat legatura prin diferite persoane cu administratorul unei firme distributie materiale de constructii care sa oferit sa imi aduca o anumita cantiatate de caramida la un pret mai mic decat pretul pietei. in acest sens am incheiat intre mine si acesta (nu cu societatea) un proces verbal in care am specificat pretul cantitatea si modalitatea transport , termenul si suma de bani care iam dat reprezentand contaravaloare toatala a caramizii in prezenta a doi martori acest proces verbal fiind semnat de mine martori si el. banii iam virat din contul meu in contul societatii lui prin sistem bancar specificand ca reprezinta contrvaloarea caramizii. termenul de aducere a marfii era la sfarsitul lunii decembrie 2008 insa aceata nu a respecata acest termen tot amanind pe motive diferite. in luna mai a anului curent a adus o mica parte din cantitatea totala care trebuia sa o aduca cam 20% spunand ca o va aduce si restul imediat dar nu a mai facut acest lucru spunand ca a intrat in insolventa cu firma si ca nu mai poate aduce. amandand de nenumarate ori si pana la urma acceptand situatia de a rezolva aceasta problema in justitie.Ptr cantitatea adusa nu a intocmit nici un document. ce credeti ca poate fi facut in acest caz. astept raspuns si multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2009
nicukomb, utilizator
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 14:22, 19 August 2009
Scuzati-ma ..daca aveti termen de receptie a marfii decembrie 2009 atunci de ce nu asteptati? Suntem abia in august!:D
Este inselaciune, dar este si o vina a d-voastra.!
Cum ati facut o intelegere cu o persoana fizica si banii i-ati datr unei persoane juridice?
Cum credeti ca va v-a furniza acele materiale daca nu va savarsi alte infractiuni?!
Mergeti la politie si faceti plangere, poate-poate mai faceti ceva....
Cred ca utilizatorul a luat legatura cu respectiva soc.in decembrie 2008,sigur a gresit data pentru simplu fapt ca soc.nu putea fi declarata in faliment dec.2009 pt.ca suntem in august 2009:tooth:
ok ,dar sa trecem mai departe...pt.ca dv.sunteti persoana fizica si furnizorul persoana juridica care acum este in insolventa trebuie sa va inscrieti la masa credala ,lua-ti legatura cu lichidatorul judiciar aratand plata dv.din banca catre soc.respectiva ,mai departe va spune el ce sa faceti
Succes.
gabescu a scris:

Este inselaciune, dar este si o vina a d-voastra.!
Cum ati facut o intelegere cu o persoana fizica si banii i-ati datr unei persoane juridice?
Cum credeti ca va v-a furniza acele materiale daca nu va savarsi alte infractiuni?!
Mergeti la politie si faceti plangere, poate-poate mai faceti ceva....

E greu de dovedit inselaciunea......mai ales ca banii s-au virat in contul unei societati comerciale....mai degraba nerespectarea prevederilor legale privind activitatile de comert....fara contract semnat , fara factura emisa in baza careia sa se fi efectuat plata , etc...B-)
Perfect deacord cu @Mihai Grigore, inselatiunea va fi foarte greu de dovedit, practic in speta dv. sunt 2 probleme diferite :
1. plata nedatorata pe care Dv. ati facuto in contul societatii comerciale, pentru ca dv. nu aveti nici un fel de relatie comerciala sau civila cu acea persoana juridica
2. Nerespectarea obligatiei de a face a persoane fizice cu care ati incheiat acel proces verbal, pentru ca acesta P-V ar putea avea valoare de contract pana la urma, ca are parti are obiect are obligatii, deci ar cam fi un contract ......asta in situatia in care persoana fizica nu sa obligat in numele persoanei juridice .........Daca persoana fizica se obliga in nume personal sa livreze aceea caramida la pretul stabilit in data de .........atunci eu una cred ca puteti deschide o actiune pe civil inpotriva persoanei fizice semnatara a acelui proces verbal .......parerea mea:) poate isi mai exprima opinia si un consultant in aceasta privinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme punct de lucru denisa2011 denisa2011 buna ziua in ianuarie ma deschis un magazin de prezentare a produselor de instalatie, la deschiderea punctului de lucru am introdus: lucrari de instalatii ... (vezi toată discuția)
Produse identice, preturi diferite (ce fac in nir)? vioviod vioviod Primesc factura de marfa de la furnizor. Ii fac Nir-ul. Atunci cand vand nu respect pretul de vanzare stabilit in Nir. Ex: daca am 3buc. din produsul A, ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? psh psh Buna ziua In ianuarie 2014 angajatul unei societati de transport face o intelegere \\"verbala\\",cu administratorul societati si aceea de a cumpara un ... (vezi toată discuția)