avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune?

Buna ziua
In ianuarie 2014 angajatul unei societati de transport face o intelegere "verbala",cu administratorul societati si aceea de a cumpara un camion cu un pret de 20000e,plata a se face in doua rate egale intr un termen de trei luni. Adm. Ii cere salariatului sa puna in contul personal al acestuia prima rata, dupa o luna salariatul propune administratorului sa i achite cealalta rata ptr camion si sa intocmeasca actele de vanzare cumparare.Administratorul cere o alta suma (25000 e) adica a doua rata sa fie 15000.salariatul nu este de acord si renunta la intelegerea verbala aceea de a cumpara camionul,si ii cere avansul de 10000 administratorului.acesta ii vireaza in cont o parte din avans..prin luna mai salariatul ii trimite adm. O notificare in scris prin care ii cere diferenta de bani pe care adm. A omis sa o returneze salariatului..adm nu raspunde prin urmare se ajunge in instanta..acolo prin intampinare adm recunoaste intelegerea asupra camionului si este de acord sa plateasca restul din avans..dupa comunicarea hotararii..prin care adm este obligat sa returneze diferenta din avans..acesta inca nu se conformeaza..stiu ca il pot pune in executare..intrebarea mea ar fi daca in toata intamplarea asta s au desfasurat infractiuni..va multumesc
Cel mai recent răspuns: psh , utilizator 10:59, 23 Octombrie 2014
Daca deja v-ati indreptat spre instanta civila nu va mai ganditi la plangere penala, pentru a se retine infractiunea de inselaciune ar trebui dovedită folosirea unor manopere dolosive în momentul încheierii contractului din care sa rezulte lipsa intenţiei de a executa contractul din partea administratorului, ceea ce este mai greu.
Va multumesc! In momentul in care prejudiciul nu este recuperat integral ,efectele primei intelegeri exista inca nu ? M a gandesc ca acel avans trebuia virat in contul societatii si nu al adm ..contul pe persoana fizica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare cumparare neautentificata si nerespectata de dezvoltator misu1972 misu1972 Buna ziua, Anul trecut in luna august am incheiat un contract de promisiune de vanzare cumparare apartament. Am dat un avans de 5000 de euro iar contractul ... (vezi toată discuția)
Rugaminte lamurire conventie predare imobil andramihaela666 andramihaela666 Buna ziua ! Am semnat in nov 2017 o conventie la avocat in calitate de proprietar prin care in termen de 3 ani pana la nov 2020 ma oblig sa predau ... (vezi toată discuția)
Divort sufletel25 sufletel25 Va rog sa ne sfatuiti! Este vorba despre nepotul meu care este casatorit de un an are un baietel, iar acum sotia lui a dat la divort. Povestea lor este ... (vezi toată discuția)