avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Va rog sa ne sfatuiti! Este vorba despre nepotul meu care este casatorit de un an are un baietel, iar acum sotia lui a dat la divort. Povestea lor este urmatoarea: inainte de casatorie au stat impreuna 2 ani, timp in care el si-a descis propria afacere cu bani de la banci (am girat si cu casa mea pentru al ajuta), afacere a mers bine,aveau bani (el nu a stiut prea bine sa-i administreze ptr.ca o iubea prea mult si ii facea toate mofturile). Din proprii lui bani a dat avans 10000 de euro pentru a-si achizitiona o casa, dupa cateva luni a luat si ea un imprumut de 15000 de euro ptr.a complecta la avans.El a amenajat casa(faianta,parchet,etc) cu oamenii lui pe care a trebuit sa-i plateasca, cu bani luati imprumut de la sora lui(aprox.10000 euro) si-a mobilat casa, apoi s-au casatorit,au luat imprumut de la banca 50000 de euro ptr.a achita casa.(bani de la nunta s-au dus pe acoperirea unei linii de credit si complectari la casa).Ca prin minune a venit criza,afacerea a picat si s-au trezit fara bani (traiau din salariul ei si din bani castigati de el cat a putut si-a platit creditele anterioare iar la casa ii mai ajutau parintii) El s-a imbolnavit si monentan nu are un venit substantial , deci nu mai are posibilitatea sa mai contribuie la ratele de la casa (ele sunt platite de parintii ei). Acuma ea a dat la divort cu conditia sa paraseasca casa si sa preia ea ratele de la casa. Intrebarea este; el nu mai are nici un drept?
Cel mai recent răspuns: sufletel25 , utilizator 12:35, 30 Noiembrie 2010
Partajul este ulterior actiunii e divort.
Nepotul poate solicita 50% din bunurile comune, iar
dqaca face dovada poate solicita si o contributie mai mare.
Bunuri comune (adica dupa casatorie) nu sunt dacat casa care este ipotecat la banca care ramane la cel care plateste in continuare ratele la banca.Majoritatea bunurilor sau achizitionat inaintea casatoriei (aprox.15000 euro+avansul de 10000 euro de la casa)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"au fost odata trei case" kike kike Prima casa:propietari sotul meu,fratele lui si bunica lor maternala.De comun acord vand casa cu 45000 euro.A doua casa :propietatea parintilor ,implicit si a ... (vezi toată discuția)
Incapacitate de plata rate - divort cristina_mb cristina_mb Buna ziua, Sunt casatorita de doi ani. In oct.2017 am facut un credit prin prima casa cu suma de 59000 euro, avans de 3000 euro si toate taxele aferente ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare 03.2019 elena.e elena.e Buna seara, Se da urmatoare speta. Doi soti vor sa vanda apartamentul achizitionat de sot inainte de casatorie prin imprumut de la banca cu un avans de bani ... (vezi toată discuția)