avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare-cumparare 03.2019
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare-cumparare 03.2019

Buna seara,

Se da urmatoare speta. Doi soti vor sa vanda apartamentul achizitionat de sot inainte de casatorie prin imprumut de la banca cu un avans de bani (10000 euro avans si 38000 euro credit). Dupa casatorie sotii au platit impreuna ratele. Pe contractul de vanzare cumparare acum apare si sotia? Nu a fost pe cel initial, dar a platit ratele. Daca da, la vanzare fiecare dintre soti poate primi in contul personal o suma de acord stabilita? De exemplu: vand cu 40000 euro, 30000 ia banca si fiecare sot in contul lui cate 5000 euro?

Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2019
elena.e, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:14, 11 Martie 2019
Sotia nu are drept de proprietate, e bunul propriu al sotului, sotia are un drept de creanta pt suma cu care a contrbuit laq plata ratelor, de regula jumatate din ratele platite. Daca sotul nu ii recunoaste dreptul si nu vrea sa ii dea o suma de bani pe care s-o agreeze amndoi, sotia va trebui sa il actioneze in judecata, nu are incotro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am asupra creanțelor în cazul partajului unui apartament Ganuci Ganuci Apartamentul a costat 40000€ .Jumatate adică 20000 l am achitat împreuna cu soția înainte de căsătorie cu părți egale dar contractul este pe numele ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani cumparare casa vrobu vrobu Buna ziua, in 2007 am cumparat ( impropriu spus ), punand bani impreuna, eu , sotia mea si socrii mei, un apartament cu trei camere. Eu si sotia am platit ... (vezi toată discuția)