avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \"au fost odata trei case\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"au fost odata trei case"

Prima casa:propietari sotul meu,fratele lui si bunica lor maternala.De comun acord vand casa cu 45000 euro.A doua casa :propietatea parintilor ,implicit si a celor doi frati.Urmeaza divortul parintilor si partajul casei.Castiga mama cu drept de despagubire catre tata A treia casa :propietatea bunicii trei sferturi si un sfert cei doi frati.Intelegere intre cei trei:fratele sotului face imprumut in banca cu ipoteca pe casa nr.trei,pentru a despagubi tatal la partaj,conditie:fratele sotului ramane cu casa nr.doi,sotul meu cu casa nr.trei.Din banii de pe casa nr. unu se iau 30000 de euro pentru a completa despagubirea la partaj.Din banii de ipoteca pe casa trei sotul a folosit doar 3000 euro in interes propiu,restul fratele sau,el platind ratele la banca.Casa nr.doi are acum propietar pe fratele sotului,dar casa nr.trei a ramas la fel ca inainte,pentru ca fratele sotului meu nu renunta la dreptul sau decat daca sotul meu isi ia angajamentul sa-l ajute sa plateasca ratele la banca dupa ce va lua si diferenta de la casa unu adica 15000 euro sa- i dea la banca.A promis ca daca santem de acord isi va muta ipoteca pe casa lui adica casa nr.doi.Concluzie:fratele sotului meu are apartament cu trei camere pe nume,a luat toti bani de la casa vanduta ,are imprumut in banca cu ipoteca pe casa unde noi locuim in doua camere impreuna cu bunica lor,si are pretentia sa platim restul ratelor impreuna.Este corect ?Va rog sa-mi raspunde-ti oricare ar fi parerea d-voastra.Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 12:31, 1 Iunie 2011
Hai sa o luam mai rarut ca altfel ne pierdem in detalii.
Din casa 1 sotul a obtinut 3000 de euro?
Fratele si bunica cat au obtinut? Diferenta de 12000 de euro cine a luat-o?
Cei 30000 de euro au fost platiti pt casa doi al carui proprietar este fratele => fratele a luat 30000 euro?
Cat a constituit ca valoare partea ce trebuia platita tatalui? 30000 de euro + valoarea ipotecii?
Eu vad asa lucrurile si corectati-ma daca gresesc:
Casa 1: Sotul = 15000
Bunica= 15000
Fratele= 15000
Casa 2: Sotul =1/2
Fratele=1/2
Casa 3: Sotul =1/3
Fratele=1/3
Bunica =1/3
Care este valoarea ipotecii?
Dar valoarea casei 2?
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
Vasile Mihaela, Consilier juridic
Casa unu=45000 euro,sotul nici un ban ,bunica nici un ban,fratele sotului pana acum 30000 euro Casa doi =mama a renuntat in favoarea fratelui cu acceptul sotului meu ,tatal a primit 28000 euro pentru partaj.casa doi =propietar fratele. Casa trei=ipoteca la banca de 17000 euro pe numele fratelui cu acordul sotului si bunicii.Sotul a luat 3000 euro din banii de la banca,bunica nici un ban restul fratele. Pe casa trei propietari ar trebui sa fim noi (eu si sotul)in urma intelegerii verbale,dar fratele pune conditii care la inceput nu au existat.Din casa unu mai sant de luat 15000 euro.Fratele vrea 10000 euro ,sotul si bunica sa imparta restul de 5000 euro.Cei 10000 sa mearga la banca si diferenta care ramane sa plateasca sotul si fratele lui.Este corect?Sotul meu a renuntat la partea lui din casa unu in favoarea fratelui.Rezultatul;eu consider ca santem in pierdere .Voi ce crede-ti?
Acordul dintre frati nu a imbracat forma scrisa nu are nici un efect din punct de vedere juridic. Corect ar fi ca fratele sa dea 12000 euro sotului dumneavoastra si 15000 bunicii.
Iar valoarea casei nr. 3 sa se imparta la 3 si sa ii dati fratelui sotului partea ce i se cuvine.
Insa toate acestea trebuiesc facute in inscrisuri care sa dovedeasca acordul dintre frati si bunica altfel veti avea de pierdut.
In ce priveste casa 2 nu au drepturi nici nici bunica nici sotul. Daca mama a instrainat imobilul catre cumnatul dumneavosatra in schimbul despagubirii catre fostul sot.
Ce valoare are casa 3?
Casa 3 a fost evaluata de banca la 65000 euro,atunci cand s-a ipotecat.Eu personal consider asa:cumnatul sa ramana linistit in casa 2 ,sa renunte la dreptul lui de la casa 3,astfel si noi sa avem ceva pe nume,sa-si plateasca ratele la banca si sa-si transfere ipoteca de la casa 3 pe casa 2,iar diferenta de la casa 1(15000 euro)sa fie impartita la cei doi frati si bunica.Casa 2 este evaluata la 9oooo euro,cu mult mai scumpa decat casa 3,iar bunica a vrut ca fiecare nepot sa aiba casa lui.Este corect asa?Si ceva destul de important:bunica locuieste cu noi in casa 3,fiind foarte batrana si bolnava
Asa ar fi corect. Insa daca nu aveti acordul fratelui nu va foloseste la nimic.
Iar de aceasta data incheiati un acord scris printr-un act autentic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie kikke kikke buna ziua,intrebarea mea se refera in mod special notarilor,dar si cine are notiune imi poate raspunde.Bunica doreste sa-si transfere dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Ipoteca kikke kikke La multi ani! Am urmatoarea problema;sotul,cumnatul si bunica lor materna copropietari pe un ap. in localitate, si pe o casa in alta localitate.Un alt ap. ... (vezi toată discuția)
În situația în care unul dintre frați a decedat acum 2 ani, ... anarotar6o@yahoo.com anarotar6o@yahoo.com În situația în care unul dintre frați a decedat acum 2 ani, nu a fost căsătorit, nu a avut copii; părinții sunt decedați, la aceasta dată am rămas ... (vezi toată discuția)