avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ipoteca

La multi ani! Am urmatoarea problema;sotul,cumnatul si bunica lor materna copropietari pe un ap. in localitate, si pe o casa in alta localitate.Un alt ap. in alt cartier trece printr-un partaj intre parintii celor doi,si cumnatul isi face acte pe acel ap.ipotecheaza ap. in care locuim noi ,si isi ia mai multi bani decat trebuie din proprietatea din alta localitate.Acum nu mai plateste ratele ,o face bunica .Toate acestea au putut fii posibile datorita increderii oarbe care a avut-o sotul meu in fratele lui si bunica lor.A fost o intelegere verbala,la modul ca fiecare sa aiba casa lui.Cand bunica nu o sa mai plateasca,trebuie sa platim noi ,dar cand se termina ipoteca drepturi va avea si cumnatul.Ce sa facem?El nu vrea sa transfere ipoteca,nu plateste ratele,nu are bani sa ne despagubeasca cu ce a luat in plus de la alta proprietate,nu se poate discuta cu el omeneste. Va rog, am nevoie urgenta de solutii ,de idei ,de orice ma poate ajuta.
Cel mai recent răspuns: kikke , utilizator 12:48, 7 Ianuarie 2013
Creditorul, adică cel care a dat banii și are garanția ipotecară (bănuiesc că e vorba de o bancă) are interesul să-și recupereze creditul (adică să-i fie plătite ratele) indiferent de la cine. În caz de neplată a ratelor, apartamentul (adică garanția ipotecară) va putea fi executat.
Deci nu contează cine plătește ratele, dar pentru ca apartamentul să nu fie pierdut ele trebuie să fie plătite.

Restul înțelegerilor dintre bunică, nepoți sau cumnați... nu au nici o importanță din punctul de vedere al băncii.
Acestea ar putea să aibă vreo relevanță dacă s-au făcut în scris între aceștia.

Din câte înțeleg D-voastră nu ați făcut nici o înțelegere care să poată fi dovedită. Deci locuiți într-un apartament ipotecat, care nu este al D-voastră și vă faceți griji cu privire la faptul că proprietarul ar putea să piardă apartamentul neplătind creditul...
E o situație destul de complicată.. mai ales că este între rude...

După părerea mea, chiar dacă plătiți D-voastră ratele, tot cumnatul este proprietar... deci... cred că era mai bine să vă gândiți mai înainte sau să fi făcut o înțelegere scrisă.
dvs ziceti "cumnatul isi face acte pe acel ap.ipotecheaza ap. in care locuim noi"

Ce fel de acte ? In care ap locuiti dvs ?
Cum adica si-a luat bani mai multi din proprietatea din alta localitate ? Ati vandut-o ?
A existat o casa in BV.care s-a vandut esalonat.Adica s-a luat un avans de 20000 euro,pt.ap.cu partajul.Apoi cumnatul meu s-a tot dus la cumparator si a luat bani.Casa era 1/2 pentru ambii frati.Pentru ca s-a dobandit prin iesire din indiviziune,s-au despagubit ceilalti mostenitori(fiind o portie mica).Cumnatul si-a facut acte pe casa cu partajul,urmand ca noi sa ne facem acte pe casa cu ipoteca,iar creditul luat din banca sa se plateasca cu restul de bani de la casa vanduta.Doar ca dupa ce si-a facut acte si a devenit propietar,a luat bani in nume propriu,mai mult de jumatatea lui.Noi nu am stiut,iar notarul si cumparatorul nu a tinut cont ca si-a depasit cota.In nici o declaratie nu apare acordul nostru pentru a lua bani mai multi exceptand suma de 20000 euro,de la inceput.casa s-a vandut cu 60000 euro iar acum mai este de luat doar 5000 euro.Chiar daca nu am facut intelegerea in scris,nu putem aplica legea in niciun fel?Si-apoi acel notar nu se face vinovat ca a incheiat acele declaratii,prin care s-au luat toti acei bani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de ipoteca kikke kikke buna ziua si la multi ani pentru toti utilizatorii....intrebarea mea este urmatoarea;pot deschide un proces pentru a obliga pe fratele meu sa-si transfere ... (vezi toată discuția)
Executare / ipoteca gr. i si ii pentru o parte din imobil...ce pot sa fac ?? CRM2013 CRM2013 Sunt intr-o situatie grea , din care nu mai vad solutii . Am cumparat impreuna cu sotul meu un ap. aflat la parterul casei ( se compune din doua ap) in care ... (vezi toată discuția)
Se pot vinde, după succesiune, cotele dintr-un apartament unuia dintre moștenitori? Seloc Seloc Se da urmatorul caz de familie: Un apartament care are facuta succesiunea, dupa sotia decedata, catre tata si cele doua surori. Pana aici toate bune. Ideea ... (vezi toată discuția)