avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer de ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer de ipoteca

buna ziua si la multi ani pentru toti utilizatorii....intrebarea mea este urmatoarea;pot deschide un proces pentru a obliga pe fratele meu sa-si transfere ipoteca facuta pe apartamentul in care locuiesc impreuna cu sotia si cei 2 copii,si unde el are o particica si bunica materna o parte mai mare in conditiile in care fratele detine deja un alt apartament proprietate personala,si el nu mai plateste ratele ipotecii de cca 2 ani,eu avand contract de mandat si platesc ratele in nume propriu?
Cel mai recent răspuns: kikke , utilizator 13:25, 4 Ianuarie 2015
Puteti sa il actionati pt a va da banii ce ii platiti dvs in numele lui.
Cu transferul ipotecii, mai greu, trebuie sa fie si banca de acord, apoi dvs ati fost de acord cu instituirea ipotecii, nu va puteti razgandi.
Cine este / sunt proprietarul/proprietarii apartamentului? Daca proprietarii sunt bunica si fratele si ambii au consimtit la ipotecarea apartamentului nu aveti cum sa i obligați Dvs sa schimbe Garanția imobiliara care oricum daca s ar face , s ar face numai cu acordul creditorului ipotecar. Dvs il puteti acționa in instanța pentru ca i ati plătit ratele la banca insa trebuie vazut ce contract de mandat aveti.
Ar trebui sa Contactați un avocat in acest sens.
buna ziua,sa inteleg ca daca vreau sa deschid acest proces,am nevoie de acordul bancii?in schimb se poate face un astfel de proces? sa presupunem ca banca este de acord,eu trebuie sa fac dovada ca am platit ratele,el are casa dar nu mai plateste,..e posibil sa am castig de cauza?
buna ziua,contractul de mandat,l-am incheiat cu acordul imprumutantului,pentru ca el avea o alta proprire si ratele care le plateam se duceau la aceea proprire.cand am fost de acord cu ipoteca am avut o intelegere,nicidecum acum sa stau sa privesc cum imi pierd drepturile.Eu am propus bancii si fratele a fost de acord,sa facem novatie,dar numai in cazul in care eu am apartamentul pe nume.nu inteleg de ce trebuie sa depind de declaratia cumnatei cand ea de fapt nu a participat in niciun fel la achizitionarea acestei case...pentru ca ea nu-si da acordul pentru a transfera dreptul de proprietate in fata notarului cu acordul bancii.Ce se poate face in cazul asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Novatia kikke kikke Acum cca 4 ani s- facut un imprumut bancar ipotecar.Imobilul are un propietar si 2 copropietari,respectiv bunica materna si 2 frati,acestia obtinand dreptul ... (vezi toată discuția)
Ipoteca kikke kikke La multi ani! Am urmatoarea problema;sotul,cumnatul si bunica lor materna copropietari pe un ap. in localitate, si pe o casa in alta localitate.Un alt ap. ... (vezi toată discuția)
Partaj opozabil bancii? munteanu mihaela munteanu mihaela buna ziua! este opozabila bancii hotararea de divort cu tranzactie pe partaj, tranzactie prin care sotii sunt de acord ca unul din ei sa renunte la partea sa ... (vezi toată discuția)