avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se pot vinde, după succesiune, cotele dintr-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se pot vinde, după succesiune, cotele dintr-un apartament unuia dintre moștenitori?

Se da urmatorul caz de familie:
Un apartament care are facuta succesiunea, dupa sotia decedata, catre tata si cele doua surori. Pana aici toate bune. Ideea este ca sora locuieste in apartament cu cealalta sora (tatal s-a recasatorit si locuieste in alta locatie) .Una dintre surori si tatal acesteia sunt de acord sa cedeze drepturile de proprietate catre una din fete, in ideea ca dupa definitivarea actelor, sora care ramane in apartament sa poata imprumuta suma de 20000 euro de la banca, prin ipotecarea apartamentului, spre a plati celeilalte surori partea succesorala. Intrebarea mea este: Care sunt pasii care trebuie urmati, avand in vedere faptul ca sora care si-a luat angajamentul ca va contracta un imprumut in viitor, nu are suma de 20000 de euro sa incheie un contract de vanzare-cumparare a partii din masa succesorala ce revine celeilate surori? Multumesc anticipat pentru fiecare raspuns primit!
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:59, 31 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce vânzare?
Puteți încheia un act de partaj, prin care sora devine proprietar exclusiv asupra ap și se obligă să achite celorlați copartajanți sulte (contravaloarea în bani a părții lor) în termenul pe care îl veți stabili.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2019
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ii vindeti surorii cotele din apartament urmand sa va achite suma in x luni sau in rate, dupa cum va intelegeti. Daca nu va plateste in termenul stabilit cotele va revin inapoi - se trece in contractul de v/c. Fiind proprietara unica merge la banca si ia imprumutul cu casa ca gaj. Cu banii va plateste datoria si ramane sa achite cotele la banca. Poate discutati si va achita dumneavoastra direct in rate cu aceleasi conditii ca la banca - e dobanda bancii in plus. Daca nu mai plateste va revin cotele inapoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nelufloca nelufloca O persoana a decedat in ianuarie 2017. Nu a fost casatorit, nu a avut copii, nepoti sau stranepoti. Parintii sunt decedati ( tatal in 1985, mama in 2015, ambii ... (vezi toată discuția)
acte notar, bani imprumutati. georgetteivonna georgetteivonna Avem urmatoarea situatie: mama decedata, facuta succesiune dupa mama, ramasi proprietari eu, sora mea si tatal meu, tata decedat, facuta succesiunea dupa tata, ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie multumesc ! Equilibrium720 Equilibrium720 Vreau sa multumesc tuturor celor care au avut si au timpul necesar sa citeasca aceasta postare in speranta ca mai exista vreo sansa de solutionare in acest ... (vezi toată discuția)