avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În situația în care unul dintre frați a decedat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În situația în care unul dintre frați a decedat acum 2 ani, ...

În situația în care unul dintre frați a decedat acum 2 ani, nu a fost căsătorit, nu a avut copii; părinții sunt decedați, la aceasta dată am rămas am mai rămas doar eu, toți ceilalți frați fiind decedați. Intenționez să fac succesiunea; în acest caz cine beneficiază de moștenire? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:57, 19 Mai 2023
Succesiunea in urma cui?
Daca a fratelui decedat, ce nu are sotie, copii sau parinti in viata atunci la mostenire o sa veniti dvs. si copii fratilor decedati, daca exista, in cote egale.

Spre exemplu... sa zicem ca sunteti dvs, fratele 1 decedat avea 2 copii, fratele 2 decedat avea 3 copii si aveti de impartit bunuri in valoare de 45000 lei.
Aceste bunuri o sa le impartiti in cote egale, dvs. 15000 lei, ambilor copii ai fratelui 1 o sa le revina alti 15000lei ( 7500 lei de fiecare ) si copiilor fratelui 2 o sa le revina restul de 15000 ( cate 5000 lei de fiecare).
sunteti unicul mostenitor daca nici ceilalti frati nu au fost casatoriti, nu au avut copii.
Ultima modificare: Vineri, 19 Mai 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua va rog ,daca puteti sa-mi clarificati : cum vin nepotii ... miliuta miliuta Buna ziua Va rog ,daca puteti sa-mi clarificati : Cum vin nepotii la mostenirea tatalui decedat?In parti egale cu ceilalti 3 frati in cazul nostru?sau vin ... (vezi toată discuția)
Succesiune casa VBejenariu VBejenariu Buna ziua! Parintii mei au decedat in urma cu 10 ani,noi suntem 5frati,nu am facut inca succesiunea casei.Am vrea sa facem succesiunea si intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Mostenire marii_loon marii_loon Buna seara, Va rog sa-mi spuneti care sunt drepturile soției in cazul in care sotul a decedat iar la momentul decesului sotului casa in care stăteau era ... (vezi toată discuția)