În situația în care unul dintre frați a decedat acum 2 ani, nu a fost căsătorit, nu a avut copii; părinții sunt decedați, la aceasta dată am rămas am mai rămas doar eu, toți ceilalți frați fiind decedați. Intenționez să fac succesiunea; în acest caz cine beneficiază de moștenire? Vă mulțumesc!
Succesiunea in urma cui?
Daca a fratelui decedat, ce nu are sotie, copii sau parinti in viata atunci la mostenire o sa veniti dvs. si copii fratilor decedati, daca exista, in cote egale.
Spre exemplu... sa zicem ca sunteti dvs, fratele 1 decedat avea 2 copii, fratele 2 decedat avea 3 copii si aveti de impartit bunuri in valoare de 45000 lei.
Aceste bunuri o sa le impartiti in cote egale, dvs. 15000 lei, ambilor copii ai fratelui 1 o sa le revina alti 15000lei ( 7500 lei de fiecare ) si copiilor fratelui 2 o sa le revina restul de 15000 ( cate 5000 lei de fiecare).
Succesiune casa
VBejenariu
Buna ziua! Parintii mei au decedat in urma cu 10 ani,noi suntem 5frati,nu am facut inca succesiunea casei.Am vrea sa facem succesiunea si intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Mostenire
marii_loon
Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti care sunt drepturile soției in cazul in care sotul a decedat iar la momentul decesului sotului casa in care stăteau era ... (vezi toată discuția)
succesiune
bnicub
buna ziua, doi copii vor sa faca succesiunea in urma decedarii parintilor. Intrebare? cu cat contribuie fiecare copil mostenitor la plata taxelor aferente ... (vezi toată discuția)