Buna ziua.
va rog sa ma ajutati cu un sfat.credeti ca este bine sa trimit sesizare la ITM, cu urmatoarele?(si daca credeti ca am sa rezolv ceva cu aceasta sesizare)
deci: am fost angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data de 01.03.2009 pana la data de 11.11.2009 in functia de agent vanzari, la o societate cu sediul social in Braila (cu punctul de lucru in Constanta), unde am urmatoarele probleme:
1. nu am primit nici un exemplar din contractul de munca incheiat intre subsemnatul si societate ;
2. nu am semnat nici un stat de plata si nu am primit nici un fluturas de salariu emis de societate pana in luna octombrie 2009, cand am primit un card de salariu;
Nu am primit si nu am semnat nici un exemplar din Decizia de incetare nici la data prezentei ;
3. in toata perioada lucrata, mi s-a retinut din salariu suma de 100 lei, lunar, reprezentand garantie pentru autoturism iar aceasta garantie, nu a fost rambursata.(eu am depus cererea de rambursare a garantiei la secretariatul societatii si am primit si numar de inregistrare);
4.mi s-a adus la cunostinta, verbal, de catre Directorul de Vanzari Zonal,ca trebuie sa-mi depun demisia incepand cu data de 01.11.2009 pe motiv de criza economica(fara minuta de informare)si nici in prezent, nu mi s-au platit drepturile salariale pentru zilele de concediu neefectuate, salariul aferent lunii octombrie si pentru zilele de preaviz din luna noiembrie si nici garantia oprita lunar pentru autoturism;
5.am predat la societate tot ce am avut in inventar: masina, telefon; palm; chitantiere si extrasele de sold al fiecarui client pe care l-am avut in portofoliu pana la data de 11.11.2009 si nu au fost neclaritati in nici un departament al societatii unde am avut de depus, cele de mai sus.
Iar acum, mi se spune ca imi vor retine din salariu suma de aproximativ 280 lei , sold al unei societati debitoare.Nu am semnat nici o hartie cu societatea ,prin care ei, sa ma anunte ca au acest drept(de a-mi retine bani din salariu) iar marfa a fost scoasa din firma si trimisa la client cu acordul societatii.
in speranta unui raspuns,
va multumesc anticipat.
Daniel
Cel mai recent răspuns:
Angela D , Consultant resurse umane
21:17, 18 Decembrie 2009