avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carnete de munca pierdute de catre ITM - solutia?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carnete de munca pierdute de catre ITM - solutia?

Ma puteti ajuta cu un articol de lege din care reiese ca nu se predau carnetele de munca decat pe baza de proces verbal (sub semnatura)?
ITM-ul o tine una si buna ca ne-a predat 2 carnete de munca la firma, desi asta nu s-a intamplat si nu am semnat pentru ele.Niciodata nu am ridicat un cm fara semnatura, nume, prenume, in clar, data ridicarii.
Tocmai de aceea ma intereseaza temeiul legal, pentru a face o reclamatie.
Multumesc anticipat pentru orice ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 16 August 2010
Conform OUG 148/2008:

"Art. 296. -

(3) Angajatorii care păstrează şi completează carnetele de muncă le vor elibera titularilor în mod eşalonat, până la data de 30 iunie 2011, pe bază de proces-verbal individual de predare-primire.

(4) Inspectoratele teritoriale de muncă ce deţin carnetele de muncă ale salariaţilor le vor elibera până la data prevăzută la alin. (3), în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului muncii, familiei şi egalităţii de şanse."

Eu intrebam de procedura de predare de la ITM catre societate. Sa fiu mai explicita: aceste carnete au fost predate la ITM pentru a fi trimise la Casa de Pensii (de catre ITM) pentru scanare; s-au predat pe baza de proces verbal, dar nu s-au mai intors la societate.Eu vreau ca inspectorul de la ITM sa-mi faca dovada ca le-a ridicat societatea. Pentru asta am nevoie de un art. de lege.
Multumesc mult pentru ajutor.
1. Nu e nevoie de o prevedere legala pentru asta.
2. Daca dvs. ati predat carnetele de munca la ITM pe baza de proces verbal semnat de ambele parti tot asa trebuie sa vile si restituie.
3. Asa ca ITM trebuie sa demonstreze ca v-a predat acele carnete de munca.
4. Faceti reclamatie la ITM jutetean sau la Inspectia Muncii. Demonstrati cu PV ca ati predat carnetele de munca iar ITM trebuie sa demonstreze (tot cu PV) ca le-a predat.
Deja am facut sesizare prin care le-am cerut sa faca dovada, iar ca raspuns am primit ceva de genul ca la ei (ITM) in sist. informatic de evidenta a carnetelor de munca este mentionat ca au fost ridicate de catre delegatul societatii.
Le-am raspuns cerandu-le dovada prin proces verbal cu semnatura delegatului.
In cazul in care nu primesc raspuns satisfacator nici de data asta mai pot face ceva?
Titularii carnetelor respective sunt angajatii mei si mie mi le cer, pt ca la mine le-au predat. Ideea e ca se apropie de pensionare si chiar vor avea nevoie de ele.
Daca aveti dovada ca le-ati predat la ITm ,a tunci si in arhiva iTM-ului trebuie sa existe dovada ca aceste carnete de munca au fost ridicate - cererea prin care se solicita aceste carnete cu semnatura delegatului societatii ca le+a primit.

Depuneti o noua sesizare la forurile superioare ale ITM-ului sau mergeti in audienta la inspectorul sef.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scanare carti munca eujad eujad stiti cumva cu ce tb sa ma duc la Casa de PENSII ptra depune 7 carnete de munca in vederea scanarii? (vezi toată discuția)
Carnet de munca Daniela2172 Daniela2172 sunt angajata la o societate si tin evidenta carnetelor de munca. in urma cu o saptamana mi-a disparut un carnet de munca al unui angajat. cum procedez in ... (vezi toată discuția)
Carte de munca la itm ContSters257414 ContSters257414 - angajat 2006, functie de baza, la un angajator, carte munca depusa la itm, inceteaza cim 2010, nu se ridica de la itm cartea de munca; - acelasi angajat ... (vezi toată discuția)