Am incetat relatiile contractuale cu angajatorul cu acordul partilor, iar acesta , la expirarea preavizului ( perioada in care nu am fost primit la lucru) a venit cu fisa de lichidare in care era trecuta o imputatie. Nu am fost de acord sa semnez aceasta fisa de lichidare, iar angajatorul refuza sa-mi elibereze ultimul salariu si CM. Precizez ca in momentul in care am semnat hartia cu incetarea contractului de munca cu acordul partilor a fost intocmit un PV de predare primire, prin care s-au predat toate bunurile aflate in gestiune, facturi, chitante, bani, obiecte de inventar, etc.
Ce este de facut ?
multi angajatori apeleaza la aceata metoda de a constange angajatii (retinerea carnetului de munca) insa nu e legala. Inteleg ca angajatorul vrea sa retina acea "imputatie" din ultimul salariu.
Avand in vedere ca CIM (ITM-ul nu are ce sa faca) a incetat, va ramane calea instantei.
Exista un contract de garantie semnat dar, in momentul in care am semnat hartia cu incetarea contractului de munca cu acordul partilor a fost intocmit un inventar care s-a finalizat cu proces verbal in care era stabilita clar valoare lipsurilor constatate si pentru care s-a intocmit decizie de imputare ( decizie recunoscuta si semnata de aprox 250 RON) dar pe fisa de lichidare apare o alta valoare , mult mai mare, aprox 4500 RON comparativ egala cu valoarea garantiei retinute.
Fisa lichidare
danymayl
Buna ziua,
pe data de 10-112008 mi-am dat demisia din cadrul unei SC (electrocasnice) cu acordul ambelor parti!magazinul s-a desfiintat!astazi am fost si ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare
rocky2009
Buna ziua,
am o intrebare legata de nota de lichidare si cartea de munca. Mi-am dat demisia de la firma la care lucram si fostul meu sef nu vrea sa-mi ... (vezi toată discuția)