Orice renumerare (plata unor servicii) se face in functie de numarul de ore prestat, si, tot odata si in functie de omportanta muncii (250 RON), se presupune un salar destul de mare,,!!! cate ore de munca presteaza presedintele pe luna ca sa fie platit cu 250 lei???
Contract de mandat, cu toate taxele si impozitele la stat,mai putin somaj, declarate in 112.Nu ar trebui sa va preocupe sa platiti putin sau deloc taxe la stat ci sa respectati legea,mai ales ca si presedinte.
ideea este ca nu prea sunt bani in asociatie.... motiv pentru care peste cei 250 RON pe care ii voi primi eu am dori sa platim statului cat mai putin...
Cea mai ieftina metoda pentru a ma remunera cu 250 RON care este si cat ar costa?
Va multumesc.
@ Manole Dumitru- dvs nu locuiti la bloc nu??
Ca presedinte al unui bloc cu 400+ apartamente fac nenumarate deplasari in interesul blocului, pe benzina mea(momentan), incarc o factura telefonica cu zeci de apeluri lunar pentru sumedeniile de probleme pe care trebuie sa le rezolv.... etc etc etc
Cea mai ieftina metoda , dar si cea mai nesigura este sa faceti cheta...si fiecare proprietar sa puna la pusculita, ca sa nu zic altfel, ce-l lasa inima sa dea.
Asta v-am spus-o pentru ca va ganditi cat de saraca e lumea.
Cate apartamente aveti, va rog frumos?
Si inca ceva. Lucru pe care m-am straduit sa-l subliniez mereu, in contradictie cu gluma pe care am facut-o mai sus.
Munciti, consumati timp, benzina,nervi, telefoane si altele pentru asociatie.
Cred ca trebuie sa aveti constiinta unei activitati facute oficial si legal, fara sa va ascundeti in zona gri.
Va intreb acum, presupunand ca va certati cu vreun proprietar mai pizmas....oricand e posibil asta, va ganditi cine va plati oalele sparte de vreo cateva zeci bune de milioane amenda ANAF.
Si lucrurile nu s-ar opri aici pentru ca amenda se aplica asupra asociatiei, dar si asupra persoanei care s-a complacut in situatia respectiva.
Vor plati proprietarii pe care acum ii vaitati? Vor plati si ei si dv.
Si revenind la gluma din primul paragraf, pentru care va cer scuze totusi, ia sa-i lasati sa vedeti cat de mult va pretuiesc ei efortul....si apoi sa-mi spuneti in particular daca n-am avut dreptate...
Verba volant, scripta manent. De ce sa nu stati dv. linistit?
Un presedinte de asociatie este remunerat pe contract de mandat. Sub nicio alta forma.
In Codul Fiscal, indemnizatiile primite pe asemenea contracte sunt similare salariului (mai putin contributiile de somaj).
Deci nici macar nu aveti incotro.
Deci ori faceti un contract de mandat asa cum trebuie, ori deloc, ori.....asa cum v-am zis - la cutia milei.
Ca sa luati 250 lei "in mana" asociatia trebuie sa suporte in jur de 300 lei total. Asta inseamna 0,75 lei de fiecare apartament lunar. E mult?
Daca e mult, mai lasati de la dumneavoastra: sa suporte asociatia in total 250 lei iar dv sa luati "in mana" aproximativ 170 lei. In acest caz cele 400 de apartamente din asociatia dumneavoastra vor plati cate 0,62 lei de fiecare lunar.
Daca e mult si asa, renuntati si la aceasta suma si munciti gratis. Sigur ca nu e suficienta doar munca pe gratis pentru ca trebuie sa fiti "stimulat" de vecini si cu injurii, nemultumiri, reclamatii la primarie...iar uneori presedintele mai plateste si amenzi care nu sunt proportionale cu banii incasati sau nu drept indemnizatie.
Va sugerez sa va faceti treaba ca presedinte cu toata raspunderea dar sa fiti si bine platit pentru ca nu am auzit de statui ridicate in cinstea presedintilor de asociatii.
Angajare cenzor
maria207
Buna seara
Va rog mult sa ma lamuriti la urmatoarea problema : s-a hotarat la sedinta angajarea cenzorului si a presedintelui . Stiu ca se face un ... (vezi toată discuția)