avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata Presedinte Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata Presedinte Asociatie de proprietari

Sunt presedinte a unei Asociatii de proprietari al unui singur bloc cu 88 apart.
Din aceasta cauza pana in prezent nu am fost remunerat.
Intrebare:
Pot fi remunerat cu o suma mica ( ex: 200-300 lei) pe baza a unui proces verbal lunar semnat de membrii Comitetului executiv sau este neaparat necesar un contract .
Asta pt a evita plata unor impozite ( CAS etc)
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:55, 11 Ianuarie 2015
Legea 230/2007 Articolul 32
(1) Presedintele asociatiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat, conform hotararii adunarii generale a proprietarilor, la data adoptarii bugetului anual de venituri si cheltuieli .

Eu cred ca nu este indicat sa va ganditi la tot felul de tertipuri centru a nu platii totul legal, aici ma refer la angajari fara acte, lucrari pe diverse conventii sau bonuri, facturi luate de pe marginea drumului, etc.
Dumneavoastra aveti de pierdut, atat cinstea in fata proprietarilor dar si diversele amenzi pe care trebuie sa le suportati, pentru cativa lei dati impozit, care repartizati la total apartamente nu reprezinta o suma asa mare, nu merita dureri de cap!
Iar lucrarile facute "la negru" sunt in dezavantajul dumneavoastra, pierdeti si garantia lucrarii.
amenda poate fi de 20,000 lei pentru asociatie si 2,000 lei pentru presedinte.
Ar fi un dezastru ...
Nu abordati problema retribuirii prestatiei strict din punctul de vedere al avantajului financiar personal ,deoarece riscati sa intrati sub incidenta dispozitiilor penale
sarar a scris:
Sunt presedinte a unei Asociatii de proprietari al unui singur bloc cu 88 apart.
Din aceasta cauza pana in prezent nu am fost remunerat.

Nu prea inteleg cauza. Daca asociatia are 88 de apartamente presedintele nu poate fi remunerat? Dar daca avea 80 sau 100, putea fi remunerat?

Indemnizatia presedintelui se stabileste legal si iata ce prevede legea 230/2007:
Art. 32. - (1) Preşedintele asociaţiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi remuneraţi pe baza unui contract de mandat, conform hotărârii adunării generale a proprietarilor, la data adoptării bugetului anual de venituri şi cheltuieli.

Asadar in adunarea generala stabiliti suma de 200-300-700.. dupa activitate.
Puteti calcula o suma mai mica "in mana" la care adaugand toate darile catre stat ajungeti in final ca proprietarii sa suporte atat cat stabiliti, adica 200-300 lei asa cum spuneti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Remunerare presedinte- cea mai ieftina varianta andreistan andreistan Presedintele blocului nostru (eu) nu este remunerat. S-a luat decizia sa fie remunerat lunar cu mirobolanta suma de 250 RON. Care este cea mai \\"ieftina\\" ... (vezi toată discuția)
Contract de munca sau ce ? mitzmi mitzmi Este in acelasi timp: presedinte, administrator, CONTABIL, gestionar, casier ,la bloc cu 12 apartamente (calculeaza doar pt. consum electricitate si ... (vezi toată discuția)
Mandat remunerat florinat florinat Buna ziua, As dori sa stiu si eu, in cazul unei asociatii de proprietari, cenzorii, presedintele si vicepresedintele asociatiei sunt obligati sa incheie ... (vezi toată discuția)