Buna seara va rog sa ma ajutati cu raspunsuri in urmatoarea problema. pe parcursul anul 2009 am avut o relatie in urma caruia a rezultat un copil. mentionez k nu am fost casatoriti.deoarece tatal copilul nu doreste recunoasterea lui l am actionat in judecata..pana acum nu a fost chemat la testul de paternitate,ce trebuie sa fac ca sa poata sa-i plateasca pensie copilului? El nu are nici un bun pe numele lui
La cererea de chemare in judecată privind stabilirea paternităţii puteti adauga si un capat de cerere privind obligarea la plata pensiei de intretinere in cuantumul si pe durata prevazuta de lege.
Daca acest lucru nu mai este posibil in cadrul cererii privind stabilirea paternitatii putati introduce o noua actiune in instanţă cu obiect plata pensiei de intretinere.
Faptul ca tatal copilului nu realizeaza venituri face ca o eventuala executare silita sa fie sortita esecului.
Totusi, poate ca in viitorul apropiat va realiza venituri si atunci lucrurile se vor schimba.
Pana nu se hotaraste ca e tatal copilului, nu poate fi obligat la plata pensiei pt ca nu opereaza prezumtia de paternitate. Odata ce va fi desemnat tatac, va fi obligat la plata. De la obligatia tatalui pana sa si primiti pensie, e cale lunga, daca nu munceste si nici n-are bunuri, nu aveti de unde primi.